Večeras Noć Grada Labina

Večeras Noć Grada Labina

12.8.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Ovoljetna ponuda zabavnih i kulturnih događanja u Labinu sutra doseže svoj vrhunac, najočekivanijim koncertom godine ne samo u našem gradu nego i u ovom dijelu Istre. Nakon više od desetljeća, na pozornicu na središnjem labinskom trgu penje se Doris Dragović, opravdano nazivana prvom damom hrvatske estrade. Legendarna Doris ime je koje se već mjesecima s nestrpljenjem očekuje u Labinu i široj okolici, a sigurno je da će njezin koncert privući i posjetitelje iz drugih dijelova Istre, kao i one sa riječkog područja. Nastup će biti presjek njezine prebogate i gotovo četiri desetljeća duge glazbene karijere, okrunjene brojnim bezvremenskim hitovima i zapaženim uspješnim nastupima na izboru za pjesmu Eurovizije. Očekuje se da će Doris na pozornicu stupiti u 23 sata, a već malo nakon 21 sat publiku će početi zagrijavati odličan Replay band, koji će se također pobrinuti da i nakon što splitska diva završi svoj koncert, drže dobru atmosferu do ranih jutarnjih sati.


Nešto žešći zvuci čuti će se s "alternativne" pozornice kod Špine, na drugom kraju labinske starogradske jezgre. Tamo će od 22 sata nastupati iskusni riječki cover rock band Whiteheads, te mladi Donkey Hot iz Zagreba, predvođeni Vilijem Gopcem, sinom prošlogodišnjeg "headlinera" Noći Grada Labina, Davora Gopca. Zabavne melodije vraćaju se i na Šetalište San Marco, gdje će se moći zabaviti i zaplesati uz Robertina Rajkovića i njegovu uvijek raspoloženu glazbenu ekipu.


U predvečernjim satima, sa startom i ciljem na Titovom trgu te rutom kroz naselje Presika, održava se 24. Atletska utrka Grada Labina. Start utrke je u 19 sati, dok dječja utrka starta 30 minuta prije. Prijave i podizanje startnih utrka bit će na lokaciji ispred Gradske lože, a po završetku utrke, oko 20 sati, na istom će se mjestu dodijeliti medalje te nagrade za tri prvoplasirana u ukupnom poretku.


Upravo zbog očekivanja većeg broja posjetitelja od uobičajenog, pozivaju se svi građani i posjetitelji da svoje automobile ostave u Podlabinu, te koriste dostupne parkirne površine u centru grada ili u zoni oko Autobusnog kolodvora, izbjegavajući dolazak vozilom neposredno u podnožje samog starog grada. Grad Labin osigurao je i besplatan autobus, koji će kretati s Autobusnog kolodvora, te posjetitelje voziti do početka uspona za stari grad, odnosno Ulice Aldo Negri. Polasci su zakazani za 21:30, 21:45, 22:00 i 22:15 sati. Za one koji se ipak cestom preko Salakovci i Kranjci odluče doći do parkinga kod gradskog groblja, Grad Labin i tvrtka Labin 2000 osigurat će do Trga besplatan prijevoz električnim shuttleom, popularnom "Karocelom", kontinuirano od 20 do 23 sata te od ponoći do 2 sata.


Titov trg, kao i uspon Alda Negrija te dio ulice Sv. Katarine biti će zbog održavanja koncerta zatvoreni za promet vozila od 18 sati u subotu 12. kolovoza pa do 04 sata ujutro u nedjelju 13. kolovoza. U vrijeme održavanja Atletske utrke Grada Labina, odnosno od 18 do 20 sati, uz navedeno biti će zatvorena i cesta kroz Presiku zajedno sa svim prilaznim ulicama, kao i dio ulice Sv. Katarine do kružnog toka kod gradskog groblja.


Foto: Katarina Franković

grad labin fešta doris dragović whiteheads donkey hot robertino rajković atletska utrka labin noć grada labina