Večer raspoloženih vratara – Umag minimalnom pobjedom do završnice Kupa Hrvatske

Večer raspoloženih vratara – Umag minimalnom pobjedom do završnice Kupa Hrvatske

14.3.2018. // IstraSport // Objavljeno u kategoriji Sport

Labinska je bajka okončana večeras ispred 900-tinjak njihovih navijača, a Umažani su ipak uspjeli stići do završnice Kupa Hrvatske na izrazito neugodnom gostovanju kod lidera Prve HRL Jug.
Gosti su poveli 3:7, ali Labinjani tada postaju racionalniji u napadu te stižu u egal. Do predaha Umažani ponovno stvaraju gol prednosti, a u nastavku je bilo izrazito napeto i najčešće su momčadi imale po gol “viška”.

Mladi Rudar prvo vodstvo na utakmici ima u 43. minuti kada Griparić zabija za 17:16, ali nisu gosti dozvolili “odvajanje” pa je pet minuta kasnije 18:18, a u posljednjih sedam minuta ušlo se s 19:20. Petar Grbac pogađa u 55. minuti za egal, a prolazak Umaga, pokazati će se, pogađa Raul Valković minutu prije kraja.

Istaknuti prije svih treba vratare. Dino Slavić je najzaslužniji što će Umag među četiri najbolje momčadi u Kupu, a prvo ime domaćeg sastava je bio Bruno Ćopić. Kod domaćina Mario Ratkajec i Fran Mileta postigli četiri gola iz igre, a trener-igrač Ilija Lovrinović s linije na sedam metara, a još jedan iz igre. Kod gostiju Lucian Bura postigao sedam zgoditaka.


LABIN – SC Franko Mileta

KUP HRVATSKE – ČETVRTFINALE – SUCI: Zoran i Davor Lončar (Varaždin)

MLADI RUDAR – UMAG 20:21 (10:11)

MLADI RUDAR: Vlačić, Derossi, Franković, Dukić, Mileta 4, Banović, Gajica, Lovrinović 4 (3), Šehić 1, Ratkajec 4, Štingl, Bučaj 2, Kostić, Ćopić, Griparić 3, Grbac 2
Trener: Ilija Lovrinović

UMAG: Ružić, Gorenac, Maros, Horozović 3, Valković 4, Maršan 5, Matanović 2, Milinković, Beliga, Slavić, Koler, Sinčić, Bura 7
Trener: Boris Lisica

Isključenja: Mladi Rudar 6 minuta (Franković 2, Kostić 2, Griparić 2), Umag 10 minuta (Gorenac 4, Koler 4, Matanović 2)

rk mladi rudar rk umag rukomet labin kup četvrtfinale