Večer matematike u OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin

Večer matematike u OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin

11.12.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Dana  7. prosinca od 18 do 19 sati u OŠ „Ivo Lola Ribar" Labin po prvi puta  održala se  Večer matematike u kojoj su sudjelovali učenici šestih i sedmih razreda matične škole te drugog razreda PŠ Vinež. Radionice su organizirali učitelji matematike Karmen Brenčić i Ivan Špodnjak te učiteljica razredne nastave Đurđica Martinčić. U provedbi radionica pomogle su im učiteljice Lea Butorac i Marina Maglica Matiassi. Posebnu pomoć pružili su im učenici šestih i sedmih razreda : Dea Belušić, Nina Kos, Nika Vlačić, Asja Čudić i Nataša Mišon na Vinežu te Noa Mikuljan, David i Petar Vorano te Alex Načinović u matičnoj školi.

 

Večer matematike je projekt Hrvatskog matematičkog društva. To je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

 

Cilj je popularizirati matematičku znanost, razvijati pozitivan stav djece prema matematici te pokazati svim sudionicima koliko je matematika lijepa i zabavna. Prošle godine u projektu je sudjelovalo preko 95 000 sudionika, a ove godine odaziv je još veći.

 

Radionice su osmišljene na način da dijete dolazi u pratnji odrasle osobe (roditelj, baka, djed, tetka, strina, tetak, striček, sestra,  brat, obiteljski prijatelj i sl ...) i da zajedno savladaju naše radionice.

 

Za sudjelovanje nije potrebno osobito predznanje iz područja matematike, već dobra volja. Zadaci i radionice su osmišljeni na način da ih svako dijete i  roditelj može riješiti.

 

Svi sudionici radionica bili su oduševljeni ovakvim načinom rada i iskazali interes za ponovni dolazak. Vrijeme je prošlo brzo kroz zabavu i smijeh.

 

OŠ `Ivo Lola Ribar`

 

 

oš ivo lola ribar matematika večer matematike