Važna obavijest: od 7.3.2022. mijenja se raspored odvoza odvojenog otpada za cijelu Labinštinu!

Važna obavijest: od 7.3.2022. mijenja se raspored odvoza odvojenog otpada za cijelu Labinštinu!

22.2.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Želja i namjera 1.MAJ-a je pojednostaviti raspored odvoza kako bi korisnici što lakše pratili raspored. Stoga krećemo u veliku izmjenu terminskog plana odvoza za odvojeni otpad (to su plastična i metalna ambalaža – žuti spremnici, te papir i karton – plavi spremnici). Ubuduće će se odvojeni otpad odvoziti isti dan kad i miješani komunalni otpad, po principu jedan tjedan papir i karton, a tjedan nakon toga plastična i metalna ambalaža, i tako u stalnim ciklusima.

Tako će se na području Grada Labina, Općine Raša, Općine Sv.Nedelja i Općine Pićan u tjednu od 7. do 12. ožujka odvoziti plavi spremnici na dan kad se odvoze i spremnici za miješani komunalni otpad, a u tjednu od 14. do 19. ožujka odvoziti će se po istom principu žuti spremnici. Potom u tjednu od 21. do 26. ožujka ponovno su na redu plavi spremnici, i tako naizmjenično iz tjedna u tjedan. Osnovno je da se odvojeni otpad prikuplja isti dan kao miješani komunalni otpad. Kada budu žuti i plavi spremnici podijeljeni i na području Općine Kršan, i ondje će se po istom principu formirati raspored odvoza odvojenog otpada.

Primjeri:

  • Vinežu se miješani komunalni otpad odvozi četvrtkom. Plastična i metalna ambalaža odvozi se, ovisno o dijelu Vineža, utorkom, srijedom i četvrtkom svaka dva tjedna, a u tjednima između toga odvozi se utorcima papir i karton. Ubuduće će se u cijelom Vinežu papir i karton odvoziti četvrtkom svaka dva tjedna (počevši od četvrtka 10.3.2022.), a plastična i metalna ambalaža četvrtkom u tjednima između toga (počevši od 17.3.2022.).
  • na području Sv. Marine i okolice miješani komunalni otpad odvozi se utorkom. Međutim, ondje se već sada plavi i žuti spremnici naizmjenično odvoze utorkom, a 8.3.2022. je i po dosadašnjem rasporedu predviđen odvoz plavih spremnika. To znači da na takvim pojedinim mjestima promjene u rasporedu neće ni biti u praksi.
  • na pojedinim mjestima (primjerice Rabac) u tjednu od 7. do 12. ožujka predviđen je odvoz žutih spremnika (plastična i metalna ambalaža), ali će se zbog izmjenjenog rasporeda odvoziti plavi spremnici (papir i karton). Na takvim pojedinim mjestima između dva odvoza plastične i metalne ambalaže proći će izvanredno tri, umjesto dva tjedna (u Rapcu će tako biti odvoz žutih spremnika po sadašnjem rasporedu ovaj tjedan, 23.-24.2.2022., a sljedeći odvoz žutih spremnika predviđen je u subotu 19.3.2022. u skladu s novim rasporedom).

prvimaj.hr


prvi maj komunalno smeće odvajanje otpada odvoz otpada otpad