»Vatrogasna farma« za kraj škole

»Vatrogasna farma« za kraj škole

9.6.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

LABIN - Polaznici radionice »Moja slika u ogledalu« iz nižih razreda Osnovne škole Matije Vlačića posjetili su prošle subote Javnu vatrogasnu postrojbu na Dubrovi. »Vatrogasnom farmom«, kako su nazvali druženje s profesionalnim vatrogascima i upoznavanje s njihovim djelatnostima, okončali su plan rada za ovu školsku godinu.

Nakon što su im pokazali svoju opremu i njome izveli vježbu gašenja požara, domaćini su, da sve bude u znaku vatre, priredili »roštiljadu« za ručak. Učenici su naučeno o opasnosti od požara i vatrogastvu provjerili kvizom, a zatim su nadmetanja nastavili igrama na terenu, ispitima spretnosti i štafetom. Popodne je iskorišteno za razgledavanja Parka skulptura Dubrova.
»Moja slika u ogledalu« radionica je Kluba mladih koji djeluje u sklopu projekta »Labin – zdravi grad«, a vode je Štefanija Prosenjak Žumbar, Sandra Stipanov, Đurđica Martinčić i Romina Miletić.

R. S.

Fatrogasna farma vatrogasci obrazovanje Natalia Žumbar Prosenjak Romina Miletić Labin zdravi grad OŠ Matija Vlačić zdravi grad