Vatrogasci intervenirali zbog zapaljenja dimnjaka na Katurama

Vatrogasci intervenirali zbog zapaljenja dimnjaka na Katurama

17.3.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Labinski vatrogasci vrlo su brzo i efikasno intervenirali u subotu navečer na poziv stanara iz Ulice Svetog Mikule 7 u labinskom naselju Kature koji su primijetili dim u svome stanu i na stepenicama zgrade ali i užarenost zidova u stanu u dijelu kroz koji prolazi dimnjak.

Vatrogasci su brzom intervencijom utvrdili da je uzrok zapaljenja začepljenog dimnjaka koji nije dugo vremena očišćen pa su kroz dimnjak na krovu zgrade bacili kuglu kako bi očistili dimnjak a zatim su intervenirali i u stanu u prizemlju koji je jedini toga dana ložio i u kojem se kasnije zapalila peć pa su se opet morali vratiti. Srećom sve je prošlo bez težih posljedica no što bi bilo da se to dogodilo tijekom noći dok su svi spavali.

Ovaj slučaj još jednom ukazuje na opravdanost vijećnićkih pitanja vijećnika u Raši i Labinu koji prenose nezadovoljstvo građana i ukazuju na rad dimnjačarske službe odnosno učinkovitost ugovora između Grada Labina i zagrebačke tvrtke Dimoterm koji je nosilac koncesijskog ugovora za obavljanje dimnjačarskih usluga na Labinštini. I labinski pust zbog tih je problema za vrijeme maškara nazvan Alo alo Špacakamin pa je spaljen na Zelenicama.


B. Biočićzapaljenje dimnjaka dimnjak vatrogasci jvp labin požar dimnjačar