Digital Labin 2023 Top Full M - Digital Labin 2023 Top Full

Valter Glavičić: „Labina“ i ove godine šalje poruku toleranciju

Valter Glavičić: „Labina“ i ove godine šalje poruku toleranciju

17.4.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

„Nešto što je stasalo iz ljubavi i sa dobrim namjerama,  može samo da raste i napreduje a to je Festival Labina pokazao“, tim je riječima Sonja Damijanović, potpredsjednica Udruge Labina i  umjetnička voditeljica istoimenog Festivala otvorila današnju konferenciju za medije na kojoj je predstavljen program Festivala koji će se na mnogobrojnim pozornicama Labina odvijati od 17. do 20. svibnja 2023. godine.  Zaštitnica Festivala je labinska multimedijalna umjetnica Elis Lovrić, himna je pjesma Brune Krajcara i Bobby Solo  „Va Labine Bay Night“

Na Festivalu će nastupiti priznati i nagrađivani umjetnici koji će za vrijeme održavanja Festivala, biti promotori kulture među mladima i u svakom medijskom nastupu promovirat Labin i princip Tolerancije. I ove će se godine održat  okrugli stol „Art is The Power of Tolerance“ s eminentnim sudionicima.

Ovaj jedinstveni eklektički festival, prvenstveno izvođačkih umjetnosti,  spaja ideje i stvaralaštvo različitih vidova kulture u jednu poruku- poruku tolerancije. Umjetnost kao snagu tolerancije, različitih ljudi, s raznih strana  s različitim idejama – svi na jednom mjestu u Labinu.

Opći cilj ovog projekta je promocija vrhunskog europskog kulturnog nasljeđa, koji je temeljen  na mnogobrojnim lokalnim i regionalnim kulturni baštinama i naglaskom  na prekograničnu kulturnu suradnju.  Festivala Labin ima aspiracije i potencijala da bude  jedan od festivalskih centara koji će biti prepoznat po izvrsnosti i multikulturalnosti te se kao takav poseban i jedinstven pozicionira na  kulturnoj karti Istre, Republike Hrvatske i Europe, kao potpuno nov ili  sigurno vrlo rijedak  manifestacijski toponim.

Ovaj Festival je višedimenzionalan. Uz vrhunske umjetnike koje će publika upoznati tijekom trajanja festivala, u njega će biti utkana sva širina lokalnog angažmana, koji zajednički utjelovljuju izniman programski koncept.   

Svoje zadovoljstvo drugim izdanjem Labine kojoj je publika prošle godine publika dala visoke ocjene, nije krio labinski gradonačelnik Valter Glavičić, kao i  podrškom koju je Labina dobila u  Europskom parlamentu „Kao partneri i suorganizatori Labine, veseli nas što je u međuvremenu izrasla i stasala istoimena Udruga, koja po prvi puta može organizirati ovaj vrhunski međunarodni festival, koji spaja građane i umjetnike i šalje poruku toleranciju, dodao je gradonačelnik Glavičić.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovala je ovogodišnja Labina Elis Lovrić, Miran Hajoš, savjetnik za međunarodnu kulturnu suradnju, Zoran Bale Bulatović, glazbenih i konceptualni umjetnik, Melita Lasek Satterwhite, ravnateljica Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina te u ime Turističke zajednica Grada Labina Silvija Kos Pifar.

labina festival tolerancija