Valentino Stepčić potpisao za pulskog prvoligaša

Valentino Stepčić potpisao za pulskog prvoligaša

6.7.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Otkad je u protekle dvije sezone Istri 1961 postigao tri pogotka, pritom nijednog ne proslavivši, mnogi su navijači pulskog prvoligaša priželjkivali to ime na „žutozelenom“ dresu.
 
Igor Žiković danas je upisao prvu "pobjedu"; Valentino Stepčić je novi igrač Istre 1961. Igrač je to sa 109 prvoligaških nastupa, a statistika koju je ostvario u NK Zagrebu (drugoligaška i dvije prvoligaške sezone) je za većinu igrača u kadru Istre 1961 nezamisliva: 101 utakmica, 15 golova i 29 asistencija!
 
Stepčić je u Prvoj HNL debitirao pred čak osam godina, odnosno 31. svibnja 2008. godine, kada mu je trener u Rijeci bio današnji direktor omladinskog pogona Istre 1961, Robert Rupčić. Nakon dugo vremena pulski je prvoligaš doveo igrača kojega je želio, a ne kojega je samo mogao dovesti.
 
„Napokon se sve to rješilo, presretan sam da sam došao doma. Bez lažne skromnosti, ponuda je bilo i inozemnih i domaćih, ali Istra 1961 je bila najupornija, a privukao me i projekt. Radujem se igranju u „žutozelenom“ dresu“, kratak, i vidno uzbuđen, bio je novi nogometaš Istre 1961, Valentino Stepčić.
 

valentino stepčić istra 1961 nogomet pula istra