VALAMAR RIVIERA DONIRALA 100 TISUĆA KUNA ZA DJEČJE IGRALIŠTE U LABINU

VALAMAR RIVIERA DONIRALA 100 TISUĆA KUNA ZA DJEČJE IGRALIŠTE U LABINU

29.12.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Valamar Riviera je donirala 100.000 kuna za izgradnju i opremanje dječjeg igrališta u parku u blizini Osnovne škole „Ivo Lola Ribar" u mjesnom odboru Labin. To je najveća ovogodišnja pojedinačna donacija u sklopu projekta „Veliko srce Valamara", jednog od osam krovnih programa društveno odgovornog poslovanja Valamar Rivijere.

 

Naime, kroz program „Veliko srce Valamara" ove je godine provedena i istoimena humanitarna akcija s ciljem širenja solidarnosti i pomaganja potrebitim članovima u zajednici tijekom kojega su u svim Valamarovim destinacijama prikupljane donacije za pomoć udrugama, obiteljima, djeci, starijima i nemoćnima te ugroženim skupinama u društvu. Podupirući projekte lokalnih zajednica putem inicijativa poput ove, Valamar stvara dodatne vrijednosti u lokalnim zajednicama, potiče razvoj i pozitivno utječe na okruženje u kojemu živi i posluje.

 

Uređenjem dijela parka i dječjeg igrališta s novim zanimljivim sadržajima, ovaj će dio Labina postati ljepše mjesto za druženje u kojemu će i odrastanje djece biti sretnije.

 

„Valamar Riviera se kroz svoje programe društveno odgovornog poslovanja aktivno uključuje u život zajednice u kojoj posluje, s posebnim naglaskom na pomaganje potrebitima. Kroz donacijski program „Veliko srce Valamara" osigurali smo sredstva kojima ćemo pomoći u stvaranju adekvatnog prostora za poticanje djece u igri, rekreaciji i razvoju kreativnosti. Vjerujemo da će uređenje ovog dječjeg igrališta značajno povećati kvalitetu života djece i obitelji koji ovdje žive, a time pridonijeti i boljitku cijele lokalne zajednice", istaknuo je predsjednik Uprave Valamar Rivijere Željko Kukurin.

 

Gradonačelnik Labina Tulio Demetlika zahvalio je na donaciji, dodajući kako se ovakvi projekti s potporom privatnog sektora izvrsno uklapaju u mjere gradske uprave, kojima se potpomažu najranjivije skupine, poput djece i mladih s teškoćama u razvoju.

 

Donaciju Valamara doživljavamo kao veliki doprinos našim naporima da Labin učinimo gradom prijateljem posebno djece i mladih, okruženjem u kojem se razvijaju pozitivni socijalni odnosi uz maksimalno uključivanje osoba s teškoćama u razvoju. Izgradnja dječjeg igrališta uljepšat će ovaj dio grada, olakšati život našim građanima koji imaju djecu, ali prije svega djeci i mladima donijeti korisne sadržaje i zanimljivo mjesto za druženje. Moram pohvaliti društveno odgovorno poslovanje Valamara kao primjer pozitivne gospodarske politike i socijalne osjetljivosti prema potrebama zajednice", rekao je gradonačelnik Demetlika, primajući donaciju.

 

Projekt izgradnje i opremanja dječjeg igrališta uključuje kreiranje niza sadržaja i aktivnosti. Tako će na igralištu biti postavljene razne sprave za igru, poput klackalica, hodalica, tobogana i ljuljački, a planirano je i poticanje volontiranja građana s ciljem uključivanja osoba s teškoćama u razvoju te djece i mladih rizičnog ponašanja.

 

Društveno odgovorno poslovanje u tvrtki Valamar Riviera sastavni je dio tradicije poslovanja u turizmu duge šest desetljeća i ukorijenjeno je u uvjerenju da je održivost poslovanja strateški cilj i ključni pokretač stvaranja nove vrijednosti. Kroz svojih osam važnih krovnih programa DOP-a Valamar se obvezao uložiti ukupno 2,5 % godišnjeg prihoda za projekte i aktivnosti unutar tih programa.

 

 

valamar besplatna reklama željko kukurin donacija doniranje dječje igralište