Valamar privremeno preventivno zatvorio hotel Sanfior u Rapcu

Valamar  privremeno preventivno zatvorio hotel Sanfior u Rapcu

13.3.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nakon preporuka nadležnih tijela i odluke Istarske županije kojima su ograničena javna okupljanja, zatvorene škole i vrtići te je ograničeno korištenje javnih prostora, najveća hotelska kuća u Hrvatskoj, porečki Valamar, odlučio je privremeno zatvoriti hotele Diamant u Poreču i Sanfior u Rapcu.

Nakon što je krizni stožer jučer pojačao mjere opreza na granici za državljane Njemačke, Austrije i drugih zemalja, također su odlučili zatvoriti hotele Lacroma i Argosy u Dubrovniku.

U Valamar hotelima nema sumnje niti pojave bolesti COVID-19, ali gostima u ovoj situaciji nismo u mogućnosti pružiti željenu razinu sigurnosti, kvalitete usluge i doživljaja destinacije. S obzirom na zatvaranje škola i vrtića odlučili smo izaći u susret prvenstveno roditeljima te će zaposlenici Valamara biti na kolektivnom godišnjem odmoru do kraja ožujka. Smatramo da Nacionalni stožer vrlo kvalitetno upravlja s ovom nesvakidašnjom situacijom te da je jedino odgovorno postupanje slijediti njihove preporuke i odluke u zajedničkom cilju što jače prevencije. Turizam je izrazito važna gospodarska grana pa će Valamar nastaviti usku suradnju s nadležnim tijelima kako bismo u što kraćem roku mogli nastaviti s pripremama za turističku sezonu", javljaju iz Valamara.

Treba vidjeti što će odlučiti druge hotelske kuće u Istri i ostatku Hrvatske. 

Autor: Milan PAVLOVIĆ

sanfior valamar rabac