"Va Labine by Night" s Marijom i Brunom

"Va Labine by Night" s Marijom i Brunom

18.8.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Brojni sjajni glazbenici (pre)često žive u sjeni razvikanih im, a često kvalitativno inferiornih kolega. Ipak, unatoč ignoriranju od strane "žutih" medija, uvijek nađu svoj put do probrane publike koja zna cijeniti njihovo stvaralaštvo i izvođačko umijeće.

 

Upravo takvo dvoje glazbenika sinoć se popelo na ljetnu pozornicu kod Špine, pruživši publici Labin Art Republike još jednu večer za pamćenje.

 

Marija Husar Rimac već desetak godina djeluje i nastupa podalje od fokusa masovnih medija, a sve manji broj ljudi je prepoznaje kao jednu od osnivačica najpopularnije hrvatske ženske vokalne skupine "Divas". Danas je Marija vokalna diva iz sjene, posvećena obitelji, glazbi i duhovnosti. Pozornicom i dalje suvereno vlada, a vokalno vjerojatno nikada nije bila jača i konkretnija.

 

Bruno Krajcar, Labinjanima dobro poznati i uvijek drag gost, u jednoj od svojih najpoznatijih pjesama opjevao je noć u ovom gradu - dovoljan razlog za sinoć se prošetati do Špine i posvetiti koji sat ovom cijenjenom maestru, skladatelju i multiinstrumentalistu ovjenčanom glazbenim nagradama Porin i Status.

 

Kao duo, Marija i Bruno su besprijekorni. Ne čudi, s obzirom na iskustvo bavljenja glazbom na vrhunskoj razini. No, ostavimo li tehničke detalje po strani, ono što je još više oduševilo bio je perfektan izbor vanserijskih evergreena domaće glazbe, koje je ovo dvoje sjajnih interpretatora izvodilo s tolikom lakoćom i spontanošću, kao da sviraju sebi samina za gušt ili nekolicini prijatelja na neformalnom druženju. Nizale su se Arsenove, Oliverove i Gibonnijeve balade, prisjetili smo se velikog talijanskog šansonijera Lucia Dalle, čuli smo nekoliko Krajcarovih autorskih pjesama, a dotakla se i Mariji draga duhovna glazba u skladbi "Milost". Ne moramo ni spominjati da je vrhunska glazbena večer dostojno popraćena ispunjenim auditorijem, koji je sjajno pratio i aplauzima zasluženo nagrađivao glazbenike.

 

Romantika i intima starogradskih prostora jednostavno traži možda i više ovakvih koncerata kroz ljeto. Sinoć su i izvođači i publika pokazali i dokazali da imamo savršenu kulisu i ozračje za uživanje u nježnoj glazbi i kreiranje tople, prijazne atmosfere, ovdje va Labine, by night.

marija husar bruno krajcar koncert kod špine špina