Uspješno održan prvi termin Škole jedrenja za djecu

Uspješno održan prvi termin Škole jedrenja za djecu

6.7.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U petak, 3. srpnja, završio je prvi ovogodišnji termin Škole jedrenja za djecu koja je započela prije dva tjedna. Školu je pohađalo 11-ero djece koji su se uz puno zabave i igru upoznavali s brodom, učili čvorove, opremali brod, učili osnovne manevre i na kraju samostalno vozili brod klase Optimist.
 
Po završetku posljednjeg treninga i povratku na kopno djeca su, od strane voditeljice Škole jedrenja Maje Ristić, tajnika Kluba Luke Sinkovića i predsjednika Kluba Đulijana Kosa, primila zaslužena priznanja.

Školu su uspješno završili: Andrea Batelić, Toni Hrvatin, Mai Poldrugovac, Iskra Sinković, Antea Vlačić, Una Vuletović, Noa Mikuljan, Arian Mirković, Ani Poldrugovac, Viktoria Hrvatin i Laura Batelić.

“Nadamo se da će djeca nastaviti jedriti dalje prema ljetnom rasporedu i kasnije tijekom cijele godine, redovito trenirati i odlaziti na regate zajedno s natecateljskom ekipom koju vodi trenerica Maja Ristić.” komentirao je predsjednik Kluba Đulijano Kos
 

Nakon što su savladali osnove, najmlađi jedriličari imaju priliku susresti se sa prvim natjecanjima na moru. Ovogodišnje Prvenstvo Kluba održati će se od 27. srpnja do 16. kolovoza.
 
Prvenstvo je zamišljeno kao trening regata za sve one koji su ovo ljeto završili Školu jedrenja i standardne natjecatelje JK Kvarner.
 
 
Ono pruža idelanu priliku za prvi korak u regatno jedrenje za one sa manje iskustva ali ujedno je i važna regata onim iskusnijima koji su uvijek željni dokazivanja i potvrđivanja forme prije početka nove natjecateljske sezone. Tom prilikom dodjeliti će se nagrade najboljim jedriličarima Kluba u klasi Optimist i Laser 4.7.
 
 
PR
 
 
 

škola jedrenja jk kvarner sport obrazovanje sportovi na vodi jk kvarner rabac