Uskoro uređenje izlaza kod gradskog stadiona

Uskoro uređenje izlaza kod gradskog stadiona

4.12.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Spoj Ulice Karla  Kranjca na Zelenicu kod nogometnog stadiona bit će sljedeće godine proširen, a za vozila stanara okolnih zgrada uredit će se nova parkirna mjesta, doznajemo od pročelnika Odjela za komunalne djelatnosti Ljube Buršića.

 

Spoj stvara niz prometnih neugodnosti: teško je iz njega skrenuti prema centru grada bez prelaska na suprotni vozni trak, a desno skretanje u njega iz pravca sjevera često otežavaju pješaci na pješačkom prijelazu u neposrednoj blizini.

Dodatno je to teže učiniti kada se na stadionu igra utakmica pa su nogostupi zakrčeni parkiranim vozilima. K tome je i završetak ulice problematičan jer se izlaz iz zgrade broj 50 praktički nalazi na samoj prometnici, djeca iz te i susjednih zgrada nemaju pravog mjesta za igru, a vozilima nedostaje asfaltiranih površina za parkiranje.

Stanje je poboljšano otkad je pedesetak metara sjevernije izgrađen kružni tok pa su vozila prisiljena usporiti. U gradskoj upravi procjenjuju da će prometno rasterećenje donijeti buduća zaobilaznica prema Toncima, nakon čega bi spoj mogao biti uređen kao jednosmjeran.

R. S.

 

Foto:ilustracija

 

gradski stadion prometnica uređenje ulica zelenice zelenice parking ulica karla kranjca