Uskoro pristaje brod na novo igralište u Lošinjskoj

Uskoro pristaje brod na novo igralište u Lošinjskoj

13.11.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Proteklih dana započeli su pripremni radovi na uklanjanju sprava s dječjeg igrališta u Lošinjskoj ulici u Rapcu. Radi se o zanimljivom projektu za kojeg su osigurana sredstva putem natječaja FLAG-a ALBA za potpunu rekonstrukciju ovog igrališta.

Zanimljivo je kako će igralište biti uređeno te će svojom vizurom zaista donijeti jednu novu dimenziju ovom dijelu naselja Rabac.

Nakon konstantnih padalina i nepovoljnih vremenskih uvjeta, situacija se pomalo stabilizira te će uskoro započeti i priprema podloga za nove sprave kao i svi ostali potrebni radovi.

Podsjetimo, Gradu Labinu je za ovaj projekt dodijeljeno čak  92.879,95 eura. Novo igralište je koncipirano na temi broda koji je pristao na obalu te koji se sastoji od više razina, zajedno s jarbolima i užadi po kojima se djeca mogu penjati i istraživati. Osim broda postoji i nekoliko mostova koji povezuju brod s gradom na obali. Cjelinu zaokružuju njihalica na opruzi u obliku ribe te ljuljačka. Na informativnoj tabeli igrališta  biti će postavljen QR kod sa zanimljivim sadržajima vezanih uz zastupljene morske vrste te ribarsku povijest i tradiciju lokalnog područja.

Nakon provedenog postupka javne nabave, kao najpovoljniji ponuditelj izabran je zagrebački Redox koji će urediti i opremiti ovu novu lokaciju za naše najmlađe.

igralište grad labin rabac lošinjska