Uručene nagrade ovogodišnjim labinskim laureatima

Uručene nagrade ovogodišnjim labinskim laureatima

18.8.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na sinoćnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u povodu Dana Grada Labina uručena su gradska javna priznanja za ovu godinu. Zahvala za uspješnu suradnju s ustanovama i tijelima Grada Labina uručena je Ralfu Blombergu, direktoru poduzeća TE Plomin od 2000. do 2015. godine.

Priznanje za gospodarsku djelatnost uručeno je poduzeću MCZ Labin, tvrtki za proizvodnju peleta, a priznanje su primili članovi Uprave Kristian Krpan i Davor Kogej. Godišnju nagradu u ime Nogometnog kluba „Iskra“ Vinež, a u povodu 60. obljetnice uspješnog djelovanja na području sporta, primio je dugogodišnji član kluba Fajdo Begović.

Najviše priznanje, Nagrada za životno djelo uručena je Franku Kosu za izniman doprinos u njegovanju i očuvanju autohtonih svirki i pjesama Labinštine te izrađivanje istarskih narodnih instrumenata. Primajući nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 20 tisuća kuna, i zahvaljujući se na priznanju Kos je kazao: (ton – Franko Kos).

 

 Godišnja nagrada „Roberto i Danijela Giannini“ s ciljem poticanja znanstveno istraživalačkog rada i promicanja znanstvenog stvaralaštva pripala je Andreini Belušić iz Rapca, magistrici fizike – geofizike stručnoj suradnica i asistentici na Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Zagrebu, za znanstveno istraživački rad „Određivanje utjecaja meteoroloških uvjeta na kvalitetu zraka u Zagrebu primjenom statističkog modela“. I Andreina Belušić je zahvalila na nagradi: (ton – Andreina Belušić). Uz posebnu plaketu ona je dobila i novčanu nagradu od 15 tisuća kuna.

 

 

Foto: Radio Labin

 

 

laureati nagrade andreaina belušić ralph bloomberg nk iskra franko kos