Uručena uvjerenja polaznicima tečaja informatičke obuke

Uručena uvjerenja polaznicima tečaja informatičke obuke

3.11.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Grad Labin već čitav niz godina u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem organizira besplatne informatičke tečajeve za građane treće životne dobi kako bi im se stvorili uvjeti za lakše uključivanje u suvremene tehnološke trendove. Danas su uvjerenja o uspješno završenom tečaju u Gradskoj knjižnici Labin uručena 36-ero polaznika. Ovaj je tečaj bio sufinanciran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, a preko Udruge Labin – Zdravi grad i Centra +65.

 

Tečajevi informatike dio su projekta informatizacije Grada Labina objedinjenog pod nazivom "Labin e-grad" koji između ostalih ciljeva podrazumijeva stvaranje uvjeta za elektroničko uključivanje što većeg broja građana u suvremene tehnološke trendove kojima se čini kvalitetniji iskorak u pružanju usluga prema građanima elektronskim putem. Kako bi se ovaj cilj mogao realizirati, potrebno je imati educirane građane koji će moći koristiti ponuđenu tehnologiju i znati iskoristiti njene mogućnosti.

 

Ovaj jedanaesti po redu ciklus informatičkih obuka provodi dipl. ing. informatike Eler Diminić. Tečaj traje 40 sati, a polaznici stječu osnovna znanja o računalu, obradom teksta, mogućnostima upotrebe Interneta i elektronske pošte. Polaznici tečaja jesu članovi labinskih udruga, osobe sa posebnim potrebama i osobe treće životne dobi.

 

informatika eler diminić edukacija tehnologija udruga labin zdravi grad centar +65 pou labin tečaj labin e-grad