[Uoči lokalnih izbora 2013] Damir Kajin od danas i službeno kandidat za istarskog župana – podržava ga SDP / Istarski HDZ o političkoj situaciji u Istri na ulasku u 2013. godinu

[Uoči lokalnih izbora 2013] Damir Kajin od danas i službeno kandidat za istarskog župana – podržava ga SDP / Istarski HDZ o političkoj situaciji u Istri na ulasku u 2013. godinu

4.1.2013. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

SDP će na predstojećim lokalnim izborima podržati Damira Kajina kao kandidata za istarskog župana jer smatramo da je on prava osoba koja će pokrenuti promjene u vođenju županije. On zna probleme građana, s njima neprestano komunicira i nije se od njih udaljio.

Borac je za rješavanje problema običnih ljudi, stoga ga SDP Istre u potpunosti podržava, rekla je SDP-ova povjerenica za Istru Ada Damjanac na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare na kojoj je i službeno potvrđena Kajinova kandidatura za istarskog župana. Kajin pak veli kako je on danas prije svega potpisao koalicijski sporazum s građanima te da kani potpisati sporazume sa svim demokratskim opcijama koje osobno neće stavljati ispred javnog. Dodao je: (ton – Damir Kajin). Ovom kandidaturom Kajin je praktički samog sebe isključio iz IDS-a: (ton – Damir Kajin 1). Dodao je kako IDS-u saborski mandat neće vratiti. Uvjeren sam u izborni uspjeh nakon kojeg će se mijenjati prilike u Istri, kazao je Damir Kajin i nastavio: (ton – Damir Kajin 2). Na press konferenciji bio je i predstavnik Hrvatske stranke umirovljenika Radovan Cvek  koji je rekao da umirovljenici podržavaju Kajina, no zbog tehničkih problema nije se uspjelo sastati predsjedništvo stranke kao ni županijski odbor. Iako je najavljivano da će sporazum potpisati, odnosno Kajina podržati i HNS na press konferenciji iz ove se stranke nitko nije pojavio. Kajin je međutim ustvrdio kako  će ga i ta stranka također podržati, samo što vodstvo to još nije odlučilo. Na novinarsko pitanje što će biti ako ne uspije na izborima za župana Damir Kajin je kazao kako o tome sada uopće ne razmišlja, ali ako do toga dođe povlači se iz politike.

 Predsjednik istarskog HDZ-a Marino Roce danas je na konferenciji za novinare govorio o političkoj i gospodarskoj situaciji u Istri s ulaskom u 2013. godinu. Rekao je kako se pred godinu dana činilo da je Istra doživjela političku renesansu s obzirom da je osim na lokalnoj i na državnoj razini na vlast došla Kukuriku koalicija, a do tada je lokalnoj vlasti, kako je kazao za sve promašaje bio kriv netko drugi, a najviše vlast na razini države odnosno Zagreb. Napokon smo dobili kombinaciju, kazao je Roce s kojom je Istra treba procvasti, doživjeti jedan napredak, jednu pozitivnu kulturnu i sveopću atmosferu. No, rekao je: (ton – Marino Roce). Međutim kazao je: (ton – Marino Roce 1). Govoreći o četverogodišnjem mandatu sadašnje regionalne vlasti kazao je kako je ona na početku mandata puno obećavala, ali ništa nije učinila. Spomenuo je pritom izgradnju nove opće bolnice, plinofikaciju, izgradnju staračkih domova u Puli, Labinu, Umagu i Pazinu, unaprjeđenje školstva izgradnjom novih škola i sportskih dvorana. Stoga je primijetio: (ton – Marino Roce 2). Na kraju je zaključio: (ton – Marino Roce 3).

 

lokalni izbori izbori izbori 2013 hdz sdp ids kajin politikanstvo