Umirovljenik iz Labina pohvalno o OB Pula: Zahvalan liječnicima i medicinskim sestrama za pažnju i nesebičnost

Umirovljenik iz Labina pohvalno o OB Pula: Zahvalan liječnicima i medicinskim sestrama za pažnju i nesebičnost

4.3.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nedavno je u pulskoj bolnici na abdominalnom odjelu operirao bruh. Po povratku javio nam se pismom pohvale liječnika i medicinskih sestara

Sedamdesetogodišnji umirovljenik iz Labina nedavno je u pulskoj Općoj bolnici operirao bruh. Po povratku s abdominalnog odjela 2 javio nam se pismom pohvale liječnika i medicinskih sestara. Piše da u posljednje vrijeme možemo često čitati o crnoj strani našeg zdravstva, a za razliku od toga on hvali pulsku bolnicu i njezine zdravstvene djelatnike. Za javnost želi ostati anoniman, ali su nam njegovi podaci poznati redakciji. Pohvalio je i ravnateljicu pulske Opće bolnice dr. Irenu Hrstić, koja, kako on smatra, na visokoj razini usluge održava bolnicu u Puli s obzirom na dobivena sredstva. Dok je ležao u bolnici nije primijetio oskudicu o kojoj se često govori.

"Prilikom mojeg dolaska u bolnicu prvi kontakt bio je s jednim sumještaninom koji je tog dana otpušten iz bolnice. Obratio mi se ovim riječima: Drago mi je prijatelju da si se odlučio da se u ovoj bolnici liječiš. Ljudi svašta pišu, pa se čovjek prestraši misleći što ga čeka. Ja imam samo riječi pohvale. Ovdje će ti biti dobro, doktori su dobri, sestre su preljubazne, ne fali ničega." Govorio je sve u superlativu u što sam se kasnije i sam uvjerio. Osoblje u ambulanti Abdomen 2 i na odjelu bilo je vrlo ljubazno. Po dolasku iako nisam bio u planu, dali su mi ručak kako ne bi gladovao do večere. Od prvog sam trenutka primijetio da su medicinske sestre stalno u pokrenu, da čistačice stalno čiste i da se tu održava red i čistoća te da se jako puno pažnje poklanja pacijentima. Nakon operativnog zahvata imao sam bolove i svi su bili vrlo uviđavni i ljubazni. Zanimali su se zašto imam bolove, a jedna mlađa doktorica s odjela predložila mi je moguće opcije rješavanja problema. Nakon nje, došla su još dva doktora, zajedno razradili daljnje liječenje, a idući dan odveli su me na operaciju i objasnili do detalja što će raditi. Bila su tu i dva anesteziologa. Njihovu ljubaznost i suradnju sa mnom ne mogu opisati, to treba biti u prilici doživjeti. Pristao sam da naprave ono što su predložili iako su rekli da ne garantiraju uspjeh. Objasnili su mi koje će mi lijekove prepisati i kako ih koristiti. Danas lijekove više ne uzimam i bolova nemam, kaže nam pacijent iz Labina, naš čitatelj koji zahvaljuje liječnicima i medicinskom osoblju u pulskoj Općoj bolnici za pažnju, nesebičnost i ljubav s kojom rade. (B. BIOČIĆ)


ob pula zdravstvo pohvala pozitiva umirovljenik operacija iskustvo