Ulične čarolije u prvom tjednu 17. Labin Art Republike

Ulične čarolije u prvom tjednu 17. Labin Art Republike

3.7.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Svakog ljeta sve posjećenije, sve šarenije, sve luđe i sve zabavnije, Labinske ulične čarolije otvaraju nisku ovogodišnjih događanja u labinskoj starogradskoj jezgri, ovaj četvrtak 4. srpnja, uz – kako je to već uobičajeno – seriju besplatnih nastupa, radionica i predstava za sve generacije – no prvenstveno za one najmlađe!

 

Ove će godine čarobni program za djecu i odrasle krenuti sa Fortice, točnije iz zelene oaze ispred prostorija Kreativne akademije Labin, gdje će se od 19 sati održavati likovne radionice za djecu. U 20 sati svoj će luckasti nastup na platou ispred Narodnog muzeja započeti Klaun Kunfeto. Prva od dvije predstave za djecu i odrasle kreće u 20:45 na Špini, kamo nam iz Grčke dolazi grupa uličnih glumaca i zabavljača Dromocomicas, te donosi predstavu „Vagor & Bellavita“. Finale ovogodišnjih Labinskih uličnih čarolija zatvorit će krug oko labinske starogradske jezgre, u 21:30 na Fortici, gdje će se odigrati predstava „Kaput“ skupine Cirkular.

 

Ljubiteljima ozbiljne glazbe događanja počinju dan ranije, u srijedu 3. srpnja, kada je na programu prvi od sedam koncert ovogodišnjeg ciklusa „Klasično ljeto“. U Crkvi rođenja Blažene Djevice Marije u labinskom starom gradu od 21 sat nastupaju Cveto Kobal na flauti i Jakša Zlatar na glasoviru. U Gradskoj galeriji Labin do 14. srpnja otvorena je samostalna izložba Branka Ružića, koju se pogledati može svakoga dana osim nedjelje od 10 do 13 i od 19 do 22 sata.

 

Ovog petka 5. srpnja koncert otvaranja ima i partnerski festivla LAR-a, Rabac Open Air festival. U rabačkom Beat Beach Clubu besplatan nastup održat će ponajbolji hrvatski pop rock vokalist, svima nam dragi Massimo. Već u prvom ljetnom tjednu respektabilan je broj kulturnih i zabavnih događanja u Labinu i Rapcu, a tako će biti sve do zadnjih dana kolovoza. Ljeto 2019. u bojama „coolture“ službeno je započelo!

luč labinske ulične čarolije djeca zabava klaunovi zabavljači