Ulica Zelenice sigurnije za pješake ali i automobile - ponovno uspostava prometa

Ulica Zelenice sigurnije za pješake ali i automobile - ponovno uspostava prometa

23.10.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jutros od 8 sati u promet je puštena ulica Zelenice gdje su završeni radovi i na drugom usporivaču prometa, točnije ispred labinske ispostave Hrvatskih voda.


Podsjetimo, gradnja prvog usporivača odrađena je nedavno ispred pekare „Mlinar“ te je nakon puštanja u promet naišla na veliko odobravanje od strane građana, upravo zbog svoje funkcionalnosti ali i estetskog izgleda koji svakako upotpunjuju granitne kocke i svjetleći treptači.


Jutrošnjim puštanjem u promet gotovi su radovi na zajedničkoj investiciji Grada Labina i Županijske uprave za ceste.


Radovi na svakom od usporivača uključivali su pripremne radove uklanjanja asfalta i signalizacije, zemljane radove, betonske, odnosno ugradnju rubnjaka, oborinsku odvodnju, izradu kolničke konstrukcije, Izradu nosivog sloja od mehanički zbijenog zrnatog kamenog materijala, dobavu i ugradnju granitnih kocki na uzdignutim plohama  te postavu i obilježavanje svjetlosne, horizontalne i vertikalne signalizacije.


Površina zahvata na oba usporivača obuhvatila je oko 170 metara kvadratnih asfaltne površine kolnika i nogostupa te postavu sveukupno oko 130 metara kvadratnih granitnih kocki.


Grad Labin financirao je izradu površinom većeg usporivača, onog kraj ispostave Hrvatskih voda, vrijednog 187 000 kn bez PDV-a, dok je Županijska uprava za ceste financirala izradu drugog, vrijednog 125 000 kn bez PDV-a.


Radove je izvelo trgovačko društvo „Cesta“ d.o.o Pula.

ulica zelenice zelenice ležeći policajci usporivač prometa