ULICA 2014. - U spomen na Benkija

ULICA 2014. - U spomen na Benkija

13.11.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Po već ustaljenom redu vožnje, mjesec dana prije početka, članovi Sportskog društva Hakl sazvali su jučer konferenciju za novinare tijekom koje su najavili najveću istarsku sportsku feštu u prosincu. Riječ je, naravno, o 26. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2014. - Suzuki Motortech", koji će početi 12. prosinca u 17 sati u Domu sportova "Mate Parlov". Kao i prijašnjih godina, omiljeno okupljalište svih istarskih haklera protegnut će se na tri produžena vikenda, ovisno o broju prijavljenih ekipa igrat će se eventualno i tijekom tjedna, a sve će kulminirati velikim finalom koji je na rasporedu 28. prosinca u 19.30 sati.

 

Naslov pobjednika "Ulice" brani ekipa GIP Karojba hotel Kaštel, koja je u lanjskom finalu s 2:1 detronizirala branitelja naslova, slovensku ekipu Orsera caffe Grosuplje Avto, prvu družinu izvan Hrvatske koja je slavila na turniru koji se igra pod pokroviteljstvom Grada Pule. Eventualni uzvrat moći će se dogoditi samo u finalu, jer su ove dvije ekipe postavljene za prvog i drugog nositelja 26. "Ulice" te se ne mogu sučeliti prije završnog dvoboja. U ovo povlašteno društvo nositelja turnira, na osnovu rezultata ostvarenih tijekom tri posljednja izdanja, ušli su još MNK Histria Oprtalj, pobjednici iz 2011. godine te Pizzeria Jupiter klinci, finalisti 2011. i 2012. godine.

 

Ovogodišnje 26. izdanje, jedanaesto otkad je turnir ponovno zaživio, održat će se u znak sjećanja na Alena Benazića, nedavno preminulog tajnika SD Hakl i jednog od glavnih "krivaca" zbog kojih je "Ulica" vraćena na pulsku sportsku kartu. Kroz sve ove godine Benki se prometnuo u svojevrsno zaštitno lice ovog turnira, "Katica za sve". Jučer je, na žalost, po prvi put "Ulica" najavljena bez njegovog prisustva, a okupljenima su osnovne informacije iznijeli Žarko Mihajić i Branislav Šokec u ime organizatora, SD Hakl, kojima se u ime generalnog sponzora Suzukija Motortech pridružio Ivan Poropat.

 

- Želja nam je nastaviti tamo gdje smo stali lani i zadržati nivo koji smo posljednjih godina uspjeli dostići - rekao je Žarko Mihajić, predsjednik SD Hakl. - Dobre stvari nema potrebe mijenjati, pa stoga ni mi nećemo uvesti previše novina. Kotizacija za nastup ostala je 400 kuna, isto kao i nagradni fond od 30 tisuća kuna koji će podijeliti četiri najbolje ekipe. Pobjedniku će pripasti 15 tisuća kuna, poraženom finalistu osam, trećeplasiranoj ekipi pet, a četvrtoplasiranoj dvije tisuće kuna. Prijave se primaju od danas zaključno do 9. prosinca, dok će dan kasnije, 10. prosinca u 19 sati, biti održan ždrijeb u CB Cabahia.

 

Svi zainteresirani za nastup mogu se prijaviti na jedan od brojeva mobitela koji se nalaze na web stranici www.sdhakl.hr ili na e-mail: moja.ulica.moja.ekipa@gmail.com. Kotizacija se može uplatiti i na žiro račun: HR452330003-1100427324 u Splitskoj banci te se na njoj treba navesti SD Hakl, Nazorova 32, Pula, te ime momčadi koja se prijavljuje. Oni koji vole prijave uživo, to će moći napraviti između 1. i 9. prosinca, od 18 do 20 sati, u prostorijama SD Hakl u Domu sportova "Mate Parlov".

 

- Igrat će se po "starom" sustavu s pet igrača i golmanom, zadržano je pravilo akumuliranih prekršaja te žuti i crveni kartoni, a svaka ekipa moći će prijaviti 12 igrača, ne nužno za prvu utakmicu već će se zapisnik može nadopunjavati tijekom turnira. No, tu smo uveli i jednu promjenu za ekipe koje će imati drugu momčad i koje će prije ždrijeba morati u zapisnik unijeti imena šestorice igrača, da ne bi poslije došlo do nekog "muljanja" i biranja protivnika - istaknuo je Mihajić. - Uz glavni turnir, imat ćemo i osmo izdanje "Mini ulice" na kojem će, bez plaćanja kotizacije, nastupiti dječaci do 11 godina starosti, članovi istarskih nogometnih klubova, a igrat će se pod pokroviteljstvom Istarske županije i sa Splitskom bankom kao generalnim sponzorom. Lani su nastupile 24 ekipe i voljeli bi tu brojku zadržati i ove godine, ali ako bude više prijavljenih nikoga nećemo odbiti.

 

Kao i prijašnjih godina, i 26. "Ulica" imat će humanitarni karakter te će sav prihod od ulaznica s posljednjeg dana turnira, kad će one umjesto uobičajenih deset koštati 15 kuna, biti doniran u humanitarne svrhe.

 

- Svake godine dodjeljujemo 30 tisuća kuna i tako će biti i ove, a ako ne uspijemo skupiti toliko od ulaznica, SD Hakl će doplatiti razliku. Donacija će biti uručena Plivačkom klubu Plima za osobe s invaliditetom Istarske županije - zaključio je Mihajić.

 

Izvor: www.sdhakl.hr

SD Hakl Pula IPA Istra dvorana mali nogomet darivanje groznica zima druženje Pula ekipe Ulica Moja ulica publika Alen Benazić hakleri momčadi Labin