Ulaganja u obnovu ulice Aldo Negri i sportske infrastrukture najznačajniji su kapitalni projekti Grada Labina u idućoj godini

Ulaganja u obnovu ulice Aldo Negri i sportske infrastrukture najznačajniji su kapitalni projekti Grada Labina u idućoj godini

25.11.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labinski vijećnici na sinoćnjoj su sjednici razmatrali Nacrt prijedloga proračuna za iduću godinu, koji je planiran u visini od 83.846.952 kune i za gotovo 5 milijuna je veći u odnosu na ovogodišnji. Grad Labin će i iduće godine nastaviti s radom na dokumentima prostornog uređenja, a jedan od najvažnijih projekata koji će početkom godine započeti s realizacijom je zahvat u ulici Aldo Negri, na usponu za Stari grad, rekla je pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i gradnju Anamarija Lukšić: (ton – Anamarija Lukšić).

Nastavit će se, kazala je Lukšić, s komunalnim opremanjem Poslovne zone Vinež, gradit će se infrastruktura za zgrade POS-a, a u proračunu su osigurana i inicijalna sredstva za rekonstrukciju ceste Vinež – Marciljani, kao i sufinanciranje u djelu javne rasvjete radova na rekonstrukciji Pulske ulice. Iduće godine napokon se kreće i s ulaganjima u obnovu i dizanje kvalitete sportske infrastrukture.

Tako će se krenuti u javnu nabavu i započeti s radovima na gradskoj sportskoj dvorani, kazala je Lukšić: (ton – Anamarija Lukšić 1). Inače, sav posao oko izgradnje Sportske dvorane odradit će gradska tvrtka Labin 2000, pa će Grad na nju prenijeti pravo građenja, temeljem kojeg će se Labin 2000 zadužiti za 25 milijuna kuna na rok od 15 godina. No, konačnu odluku o tome donijet će Gradsko vijeće.

 

Iduće godine uredit će se i atletska staza s pratećom odvodnjom i drenažnim sustavom na Gradskom stadionu za što je u proračunu osigurano 1.250.000 kuna. Grad Labin će iduće godine nastaviti s projektom Podzemnog grada, Doma za starije osobe Kulturno obrazovnog centra, odnosno rekonstrukcije zgrade kina.

 

Radit će se, najavila je pročelnica Anamarija Lukšić i na stvaranju preduvjeta za rekonstrukciju ulaza u Rabac, kao i na uređenju novih parkirališnih mjesta. Obrazlažući Nacrt prijedloga proračuna za iduću godinu pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije Marija Kadoić Balaško je zaključila: (ton – Marija Kadoić Balaško). Vijećnici imaju rok do 7. prosinca za podnošenje amandmana na proračun, čije se usvajanje zatim očekuje na sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati 21. prosinca.

anamarija lukšić kapitalni projekti rekontrukcija poslovna zona vinež labin podzemni grad