Ujedinjenje ljetnih kulturnih priredbi u Labinu i Rapcu!

Ujedinjenje ljetnih kulturnih priredbi u Labinu i Rapcu!

24.4.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Zabava

Nakon šest godina Labin Art Republika udružit će se sa popularnim Summer festivalom u Rapcu i Istra rock festivalom na Dubrovi, djelujući pod zajedničkim imenom United festival, što bi trebalo, kako je na današnjoj konferenciji za tisak rekao gradonačelnik Labina Tulio Demetlika, doprinijeti ne samo kvalitetnijem programu za turiste, već i boljoj turističkoj promociji Labina i Rapca.

To su u ime United festivala najavili njegov voditelj Patrik Čekada i tajnica Morin Kudić, obećavši tijekom srpnja neka od najpoznatijih imena rock glazbe i DJ-a, uz promociju tih koncerata preko En you-a i MTV televizije, koje će prije i nakon tih događanja predstavljati turističku Labinšćonu pred više od milijun TV- gledatelja u Italiji i drugim europskim zemljama.

 

Očekuje se mnogo dolazaka, zanimanje novinara iz zemlje i svijeta, a na Dubrovi će se otvoriti kamp za oko 1500 turista sa svim pratećim sadržajima.

O redizajniranoj Labin Art Republici u sklopu United festivala govorila je Liliana Vale, dogradonačelnica i voditeljica projekta, rekavši da će razne priredbe trajati od prvog srpnja do 20. kolovoza, spomenuvši da će Labin i Rabac tada prštati od raznih kulturnih događanja.

Između ostalog najavila je nastup Maksima Mrvice i Vlatka Stefanovskog, kazališnu predstavu "Redovnice" HNK iz Rijeke, kazalište "Gavran" i "Merlin", festivale jazza i fizualnog kazališta, susret klapa, koncerte i druga događanja.

O uključivanju Valamar grupe i hotelskog poduzeća "Rabac", govorila je voditeljica prodaje i marketinga Vesna Šćira-Knapić, dok je cijeli projekt podržala Radmila Paliska-Kos, direktorica Turističke zajednice Grada Labina. (MM)

 

 

 

United Festival Labin Art Republika Patrik Čekada Radmila Paliska Kos turizam kultura Vesna Šćira Knapić Morin Kudić Liliana Vale turisti