Uhićen 38-godišnjak s područja Kršana koji je krivudao po cesti s dugim svjetlima i s preko tri promila alkohola u krvi

Uhićen 38-godišnjak s područja Kršana koji je krivudao po cesti s dugim svjetlima i s preko tri promila alkohola u krvi

12.4.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Umaška je policija radi počinjenja prometnih prekršaja, privela 38-godišnjeg muškarca s područja Kršana. Naime, 11. travnja oko 17.35 sati, policijski službenici su na cesti D 301 primijetili Renault, pulske registarske oznake, koji se kretao iz smjera Novigrada prema Novoj Vasi. Vozač je imao upaljena duga svjetla te je krivudao po cesti, radi čega su ga policijski službenici zaustavili u naselju Stancijeta, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 3.13 promila.

Policijski službenici uhitili su 38-godišnjaka, s obzirom da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja te su ga priveli u policijsku postaju, a danas će ga radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama dovesti na nadležni sud.

Policijska uprava istarska ponovno skreće pozornost građanima na važnost poštivanja prometnih propisa te ih poziva da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol kako ne bi ugrozili vlastiti život i živote drugih sudionika u prometu. 

promili uhićenje promet prometni prekršaj alkohol policija