Učenici OUŠ Matka Brajše Rašana jedini iz Istre izborili državno natjecanje iz komornih orkestara

Učenici OUŠ Matka Brajše Rašana jedini iz Istre izborili državno natjecanje iz komornih orkestara

10.11.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na 52. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe – komorni sastavi regionalno, koje se 8. studenog 2014. održalo u Rijeci, labinsku Osnovnu umjetničku školu su predstavila dva dua:
 
-klavirski duo: Veronika Pervan i Mate Griparić (prof. Melita Lasek)
-duo udaraljki: Erik Greblo i Filip Koraca (prof. Marijan Lincmajer)
 
Veronika i Mate odsvirali su Mozartovu Sonatu facile u Griegovoj obradi za dva klavira te Martinov ''''Boogie za dvoje'''' i Hačaturjanov ''''Valcer'''' iz baleta Maskerada na klaviru četveroručno. Erik i Filip izveli su Bachovu Dvoglasnu invenciju br. 1 na marimbi te Lincmajerovo dvostavačno djelo ''''Kre Kre'''' na udaraljkama.
 
Ocjenom vrlo strogog ocjenjivačkog suda, koji je u istom sastavu djelovao u svim regijama Hrvatske, oba dua iz naše Škole osvojila su prve nagrade (90 i više bodova) i time pravo na sudjelovanje na državnom natjecanju iz komornih sastava koje će se za mjesec dana održati u Opatiji. S područja Istarske i Primorsko-goranske županije odabrana su samo 3 sastava, među kojima su dva sastava iz labinske Škole i jedan iz Glazbene škole  I.M.Ronjgova iz Rijeke.

ouš matka brajše rašana labin rijeka natjecanje veronika pervan mate griparić erik greblo filip koraca melita lasek marijan lincmajer