Učenici Osnovne škole Ivan Goran Kovačić drugi na županijskom natjecanju Čitanjem do zvijezda

Učenici Osnovne škole Ivan Goran Kovačić drugi na županijskom natjecanju Čitanjem do zvijezda

17.2.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Po prvi put ove godine u Istarskoj županiji održano je Natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda 2015. Na županijskoj razini za osnovne škole. Županijsko natjecanje održano u Osnovnoj školi Marije i Line u Umagu  sastojalo se od dva dijela: pismenog rješavanja kviza te izrade i prezentacije plakata.  

Troje učenika osmog razreda Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić Eliza Vickić, Ema Laginja i Paulo Honović bili su i više nego uspješni osvojivši drugo mjesto i pravo nastupa na državnu razinu natjecanje koje će se održati u Čakovcu.  U pismenom dijelu natjecanja sudjelovalo je sve troje kao ekipa, a u dijelu natjecanja za prezentaciju plakata samo Eliza Vickić,  mentorica koje je knjižničarka Romina Miletić.

Ove su godine učenici imali zadatak pročitati tri knjige: Moju slavnu prijateljicu Ivane Guljašević, Pokajnika Milene Mandić i Zagrebačku priču Blanke Dovjak-Matković.  Na županijskom natjecanju sudjelovali si u učenici Osnovne škole Ivan Batelić Raša, Aida Suljić, Edina Halilović i Stefani Ilić. Osvojili su treće mjesto. Čitanjem do zvijezda već se nekoliko godina održava u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara na međužupanijskoj razini te su potaknuti izvrsnim odazivom odlučili projekt dignuti na nacionalnu razinu.

 

čitanjem do zvijezda čitanje kultura natjecanje oš ivan goran kovačić čepić eliza vickić ema laginja paolo honović