Učenici i profesori Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule u studijskom posjetu Labinu

Učenici i profesori Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule u studijskom posjetu Labinu

3.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula kao nositelj EU projekta KLIK Pula- Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i HGK – Županijska komora Pula kao partner na projektu organizirali su sastanak / studijski posjet u suradnji sa Strukovnom grupom putničkih agencija ŽK Pula koji je održan u Labinu 01. ožujka 2022. godine.

Učenici i profesori Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule, u pratnji Astrid Glavičić,  direktorice Turističke zajednice Grada Labina i Renate Kiršić, ravnateljice Pučkog otvorenog Učilišta Labin, ujedno i Predsjednice udruge Mediteranski kiparski simpozij posjetili su Park skulptura Dubrova i nakon toga obišli zaštićeni kompleks industrijske kulturne baštine Pjacal te obnovljeni šoht.

U starom gradu Labinu, u Gradskoj galeriji učenike je pozdravila kustosica Gradske galerije Labin, Stephanie Peršić, a s turističkom ponudom Labina i Rapca upoznala ih je Astrid Glavičić, direktorica Turističke zajednice Grada Labina. Od strane turističkih agencija Maremonti Istra i Istra Adventure učenici su upoznati s raznim mogućnostima i turističkim programima koji se nude u Istri, a sve u cilju povećanja konkurentnosti hrvatskog turizma.

Nezaobilazan je bio i posjet Narodnom muzeju i jedinstvenom modelu rudnika, gdje su učenike dočekali Vedran Kos, voditelj i kustos muzeja i Olja Višković, kustosica muzeja.

Učenici i profesori vratili su se sa studijskog putovanja iz Labina prepuni dojmova, s obećanjem da će se vrlo rado vratiti.

Projekt KLIK Pula provodi se u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014. – 2020. Svrha centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma – KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unapređenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja ljudskih potencijala izvrsne kvalitete sukladno potrebama visoko kvalitetnih smještajnih i uslužnih kapaciteta.

 

škola za turizam eu projekt park skulptura dubrova astrid glavičić edukacija turizam