U utorak ponovno poskupljuje benzin?

U utorak ponovno poskupljuje benzin?

13.4.2012. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

RASPOLOŽENJE vlasnika benzinaca opet bi se moglo pogoršati u utorak, jer stručnjaci najavljuju da bi ponovno mogla skočiti cijena za oko pet lipa.

Dobro upućeni stručnjaci tvrde kako će, ako se ništa ne promijeni do kraja tjedna, dizelska goriva pojeftiniti za oko 10 lipa, dok bi benzini trebali poskupjeti za oko 5 lipa, piše Vjesnik. 

Cijene benzina na mediteranskom tržištu porasle za 1 posto, a dizela pale za 1,5 posto

Tako bi se maksimalna cijena litre eurosupera 95 popela sa sadašnjih 11,29 kuna na oko 11,34 kune, dok bi eurodizel trebao pasta sa 10,24 kuna na 10,14 kuna za litru. Očekuje se da će sva dizelska goriva pojeftiniti za oko 10 lipa, dok će svi benzini poskupjeti za oko 10 lipa.

U posljednjih desetak dana su cijene na mediteranskom tržištu, po kojem se određuje cijena u Hrvatskoj, porasle za oko 1 posto, dok su "dizeli" pali za oko 1,5 posto. Uz to je i vrijednost dolara, koji je druga bitna komponenta u formuli za određivanje cijene, pao za oko 0,25 posto u odnosu na kunu. Uz ovu korekciju će se najskuplji benzin eurosuper 100 potpuno približiti cijeni od 12 kuna za litru, jer mu je već sada ona na 11,93 kuna.

 

poskupljenje benzin energetici