U subotu zajednički očistimo naš biser Prtlog

U subotu zajednički očistimo naš biser Prtlog

5.5.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Ove subote svi zainteresirani građani i mještani Prtloga mogu se priključiti akciji čišćenja stjenovitog priobalja u Prtlogu.  Čistiti će se od Toša prema Punti i od Punte prema naselju.

Akciju organiziraju TD 1. maj Labin,  Grad Labin, TZ Grada Labina i Mjesni odbor Labin Gornji.  Za sudionike eko akcije bit će osigurane rukavice i vrećice za skupljanje otpada od strane KP 1. Maj Labin, dok će Mjesni odbor Labin Gornji pripremiti vodu i „panine“.

Okupljanje je predviđeno u 8,30 na parkiralištu u Prtlogu a čišćenje će trajati do podneva.

„Voljeli bi da nam se građani i mještani Prtloga  pridruže u što većem broju  kako bi zajednički  što spremnije i uređenije ušli u novu sezonu a naši građani i gosti mogli što više uživati u kupanju i sunčanju i šetnjama u Prtlogu.  Budimo aktivni, brinimo o komadiću raja u kome živimo", poručuje gradonačelnik Valter Glavičić.

U nedjelju će pak, u organizaciji TZ Grada Labina a u okviru eko akcije „Neka naša Istra blista“, veliku plažu u Prtlogu čistiti lovci Lovačkog društva „Kamenjarka“ iz Labina  a u nedjelju, 7. svibnja  ronioci DPA Rabac podmorje rabačke luke.

prtlog akcija čišćenja ekološka akcija