U studentskom domu u Zagrebu umro dečko labinske studentice

4.10.2007. // Večernji list // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

ZAGREB U sobi petog paviljona Studentskog doma "Stjepan Radić"  je 30.9. u 4.25 sati umro 25-godišnji student iz Njemačke Santos Vrbat. Neslužbeno se doznaje da je uzrok smrti napadaj astme.

Pokojni Santos, inače hrvatski državljanin, u Zagreb je iz Frankfurta došao u posjet svojoj djevojci Lani Tenčić (21), koja stanuje u Studentskom domu "Stjepan Radić" i studira na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Mladiću je pozlilo, točnije, otežano je disao i njegova je djevojka pozvala Hitnu pomoć.

Unatoč oživljavanju, nije mu bilo spasa. Na tijelu nema tragova nasilne smrti i prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Točan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije rekli su nam u zagrebačkoj policiji. Ivan Lešković, upravitelj Studentskog centra za smještaj studenata, kaže pak da je jučer ujutro nakon nemila događaja razgovarao s Lanom Tenčić.

Ona je u stanju šoka. Zbog tragedije otišla je kući u Labin. Soba u kojoj je mladić preminuo zaključana je i nadležne službe će ju dezinficirati rekao je Ivan Lešković. Dodao je kako je policija obavijestila mladićeve roditelje u Njemačkoj o njegovoj smrti. Većina studenata u Studentskom domu "Stjepan Radić" jučer nije ni znala da je netko umro u petom paviljonu.

Sestra mi je rekla da je jedan mladić umro jer je jutros oko 6 sati vidjela policiju u našem paviljonu. Ne poznajem njegovu djevojku, tek smo se uselili u dom pa se još svi i ne poznajemo rekla nam je jedna studentica.

crna kronika smrt student