U srijedu konferencija o ekološkoj poljoprivredi

U srijedu konferencija o ekološkoj poljoprivredi

10.9.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U srijedu 11. rujna 2013. godine u Gradskoj galeriji Labin sa početkom u 9,30 održati će se konferencija na temu ekološka poljoprivreda. Konferencija se održava u sklopu međunarodnog EU projekta ORG.EU („Organic production and cosumption – an important step towards being a responsible EU citizens“).

 

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici ministarstva poljoprivrede, Istarske županije, tvrtke Agri Bio Cert –ovlašteno kontrolno tijelo za provođenje stručne kontrole i certifikacije u području ekološke proizvodnje i udruge Istarski eko proizvod.

 

Grad Labin partner je u projektu čiji je nositelj Općina San Leo iz Italije, a ostali partneri u projektu su: Municipality of Correns (France), Municipality of Seeham (Austria), Municipalityof Nauskeni (Latvia), Municipality of Nuremberg (Germany) i Udruga Città del Bio (Italy). Projekt je financiran iz Program Europa za građane, mjera 1.2. Mreža bratimljenih gradova.

Projekt ORG.EU. biti će realiziran kroz sljedeće: u narednih 18 mjeseci svaki partner ce organizirati jedan sastanak (3 dana) kako bi ostalim partnerima pokazao svoje iskustvo u bio (ekološkoj) poljoprivredi i ishrani, te svaki partner učestvuje u projektu sa svojim predstavnicima na drugim sastancima projektnih partnera. Prvog dana susreta u Labinu 11.  rujna 2013. održati će se konferencija na temu „Organska proizvodnja“, a slijedeća dva dana 12. i 13. rujna 2013. predviđene su posjete proizvođačima ekoloških proizvoda.    

 

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju konferenciji.

 

Program

 

 

PROGRAM KONFERENCIJE

„Ekološka i integrirana proizvodnja"

Gradska galerija Labin, 1. Maja 5b, Labin , srijeda, 11. rujna 2013.

  

9:30 -

9:45

Otvaranje konferencije

Uvodno obraćanje -

Gđa. Eni Modrušan, zamjenica gradonačelnika Grada Labina

 

9:45 - 10:10

Akcijski plan za razvoj ekološke proizvodnje u Republici

Gosp. Ranko Tadić, Udruga AgriBioCert

 

10:10 -10:35

Ekološka proizvodnja hrane u Istarskoj županiji

Gosp. Milan Antolović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije

Gđa.  Vlasta Radoičić,  savjetnica za ekološku poljoprivredu u Istarskoj županiji

10:35 -10:50

Pauza za kavu

10:50 - 11:15

Razvoj ekološke poljoprivrede kroz lokalnu potrošnju i samozapošljavanje Gosp. Nenad Kuftić, Udruga registriranih ekoloških proizvođača Istarske županije -Istarski Eko Proizvod

 

11:15 - 11.40

Ekološka proizvodnja u Republici Hrvatskoj -

Gđa. Darija Musulin, Odjel za ekološku i integriranu proizvodnju, Ministarstvo poljoprivrede

 

ekološka proizvodnja ekologija proizvodnja organska proizvodnja konferencija zdravlje