U Rapcu 7. Međunarodna smotra folklora

U Rapcu 7. Međunarodna smotra folklora

16.9.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Ovoga vikenda na rabačkoj se rivi održava 7. Međunarodna smotra folklora u organizaciji Grada Labina i Turističke zajednice Grada Labina a koju je na danas održanoj tiskovnoj konferenciji najavio labinski gradonačelnik Tulio Demetlika.

      Na pozornici od oko 200 četvornih metara u tri će se dana prezentirati više od tisuću učesnika iz Italije, Mađarske, Letonije, Litve i Estonije, kazao je gradonačelnik Demetlika te ukazao na važnost ovakvih događanja u posezonskim danima koji mnogostruko korisno doprinose promociji Labina i Rapca. Uz strane izvođače, publici će se predstaviti i hravtski folkorni ansambli i to uz RKUD „Rudar" iz Raše i KUD „Zlatela" iz Kršana folkloraši Zajednice talijana iz Vodnjana i  folkloraši iz Peroja.

      Program će u petak i subotu, 18. i 19. rujna započeti u 18,00 sati i trajati oko dva sata, dok će se u nedjelju s početkom u 10,00 sati na rabačkoj rivi održati Sveta misa za sve učesnike kao i  za župljane Rapca i njihove goste.

 

      Po završetku mise koju će predvoditi velečasni Stipan Mišura, rabački župnik rabačkom će rivom prodefilirati svih tisuću izvođača.

      Uz labinskog gradonačelnika Tulia Demetliku, na tiskovnoj konferenciji govorio je i Alessandro Lilla, predsjednik Međunarodne udruge folklornih grupa koja djeluje na svih pet kontinenata. On je istaknuo kako je folklor veoma snažan instrument promidžbe te pohvalio organizatore na doprinosu.

međunarodna smotra folklora rabac folklor narodni plesovi rkur rudar rabac Alessandro Lilla