U povodu 400 godina zvonika sv. Justa objavljena slikovnica-bojanka ''Blago Starog grada Labina''

U povodu 400 godina zvonika sv. Justa objavljena slikovnica-bojanka ''Blago Starog grada Labina''

6.10.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labinska Župa Rođenja Marijina  pod pokroviteljstvom Grada Labina u ovoj godini, nizom manifestacija obilježava 400 godišnjicu zvonika sv. Justa.

Početkom mjeseca rujna iz tiska je izašla slikovnica-bojanka „Blago Starog grada Labina“  u nakladi Župe Labin  i don Mirka Vukšića te „Josipa Turčinovića“ d.o.o. Pazin i to na hrvatskom i talijanskom jeziku. Autorica i urednica slikovnice - bojanke je Loreta Blažina,  uz svesrdnu pomoć i suradnju lektorice Vesne Mikleušević, mlade sugrađanke Lucie Bolčić koja je svojim izvrsnim talentom crtanja dala obol slikovnici te Matea Gobo koji je profesionalnim fotografijama obogatio ovaj uradak.

 Slikovnica  na hrvatskom jeziku tiskana je 500 primjeraka te je podijeljena labinskim osnovnoškolcima od 1. do 4. razreda kako bi se upoznali s poviješću našega grada i njegovim zaštitnikom sv. Justom.

Tisak slikovnice na hrvatskom jeziku  podržao je Grad Labin, a na talijanskom jeziku u nakladi od 400 primjeraka Zajednica Talijana „Giuseppina Martinuzzi“ iz Labina.

Upravo je ta slikovnica prezentirana na štandu Turističke zajednice Grada Labina na tršćanskoj Barcolani kao doprinos promociji ljepote i povijesti našega Starog grada ali i suradnji sa Župom  Grada Trsta čiji je Sv. Just također zaštitnik.

Ujedno je 23. rujna 2023. godine u Župnoj crkvi u Starom gradu održan koncert duhovne glazbe grupe „Emanuel“, jedne od najpopularnijih skupina s hrvatske scene koja izvodi kršćansku glazbu.


župa rođenja marijina labin zvonik svetog justa slikovnica župa labin