U ponedjeljak će prvi put u labinske školske klupe sjesti 96, a u susjednim općinama 53 prvašića

U ponedjeljak će prvi put u labinske školske klupe sjesti 96, a u susjednim općinama 53 prvašića

5.9.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U Labinu će u ponedjeljak prvi put u školske klupe sjesti 96 mališana, a u općinama Raša, Sv. Nedelja, Kršan i Pićan njih 53. Od dviju labinskih škola prednjači OŠ Ive Lole Ribara sa 67 prvaši_a, najviše zahvaljuju_i područnoj školi Kature u kojoj ih je 25. Područna škola Vinež broji ih 19, Vozilići samo pet, a 18 ih je u matičnoj školi. OŠ Matije Vlačića ima najbrojniji prvi razred - 26 učenika, koji je zanimljiv i po tome što će pored 19 dječaka u klupe sjesti samo sedam djevojčica.

 

Njihova područna škola u Rapcu bilježi šest prvaši_a, četiri djevojčice i dva dječaka. Po općinama je najviše daka prvih razreda u potpićanskoj OŠ Vladimira Nazora, gdje ih ima ukupno 19, od kojih u matičnoj školi 10, četiri u Sv. Katarini, tri u Tupljaku i dvoje u Pićnu. Po brojnosti slijedi raški "Ivan Batelić" s 15 učenika pa nedešćanska škola Vitomira

Širole Paje s 12, od čega devet u matičnoj školi, a tri učenika u Sv. Martinu, i na kraju čepićki "Ivan Goran Kovačić" sa sedam učenika: tri u matičnoj školi i po dvoje u Šušnjevici i Kršanu.

Mali Pićanci i Potpićanci morat će biti pravi ranoranioci jer je njihov prijem u školu zakazan za 7.30 sati, dok 15 minuta kasnije trebaju doći učenici u Nedešćini i Sv. Martinu. OŠ Ive Lole Ribara planirala je svečanost u 8 sati održati na Vinežu, pola sata kasnije u Vozilićima, u 9.30 sati u matičnoj školi, a u 10.30 na Katurama. OŠ Matije Vlačića i Ivana Gorana Kovačića svoje će prvašiće dočekati u 11 sati.

obrazovanje prvašići učenici OŠ Matija Vlaćić OŠ Ivo Lola Ribar školarci školska godina oš ivan goran kovačić