U petak započinje Europski tjedan mobilnosti 16.-22.09.2016. PROGRAM

U petak započinje Europski tjedan mobilnosti 16.-22.09.2016. PROGRAM

14.9.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Grad Labin i ove se godine prijavio za sudjelovanje na Europskom tjednu mobilnosti koji započinje u petak, 16. rujna potpisivanjem Povelje o sudjelovanju, a traje do 22. rujna. Vodeća tema ovogodišnjeg tjedna mobilnosti je „Pametna mobilnost. Snažno gospodarstvo.“ s naglaskom na promicanje održive urbane mobilnosti u kojoj građani umjesto vožnje automobilima mogu odabrati pješačenje i vožnju biciklom te tako očuvati okoliš i unaprijediti svoje zdravlje ili pak koristiti javni prijevoz.

Labin se već osmu godinu zaredom uključuje u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, a u proteklih godina triput je izabran za deset najuspješnijih sudionika u Europi i pozvan u Bruxelles na dodjelu nagrada finalistima Europskog tjedna mobilnosti. U provođenje aktivnosti uključeno je oko 20-ak institucija i udruga kao što su dječji vrtić Pjerina Verbanac, osnovne škole Matije Vlačića i Ivo Lola Ribar, Centar „Liče Faraguna“, Policijska postaja Labin, Hrvatski autoklub, Sportska zajednica Grada Labina, Istra Bike, LAG Istočna Istra, Narodni muzej, Labin 2000, KP 1. Maj Labin, Udruga Girotondo, Plesni studio Il Movimento, Udruga osoba s invaliditetom, Košarkaški klub Labin, Društvo za komuniciranje ambijenta PUT, JK Kvarner, TZ Labina i Rapca, Planinarsko društvo Skitaci.

Osim tjedna prepunog raznih sportsko-rekreativnih i edukativnih aktivnosti tokom cijele godine provode se i trajne mjere poduzete u cilju povećanja mobilnosti i kvalitete života građana pa je tako u proteklih godinu dana realizirano više investicijskih zahvata kako bi se smanjio motorizirani promet i zagađenje u urbanim područjima s time da pritom aktivnu ulogu ima svaki građanin kroz vlastiti izbor mobilnosti.

 

Program - Letak

 

 

 

 

europski tjedan mobilnosti mobilnost biciklijada kretanje trčanje rabac labin vertical