U petak „Dan bez automobila“ – zatvara se Trg labinskih rudara

U petak „Dan bez automobila“ – zatvara se Trg labinskih rudara

20.9.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Središnji dan obilježavanja Europskog tjedan mobilnosti je petak, 22. rujna, poznat i kao "Dan bez automobila". Tom prigodom, za sav se promet zatvara dio inače prometne gradske ulice ili trga, a ove će godine to biti Trg labinskih rudara u Podlabinu, u vremenu od 8:00 do 15:00 sati.

Na trgu će se promovirati vozni park električnih vozila Grada Labina i gradskih tvrtki, nabavljenih kroz proteklih nekoliko godina uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i te klasični i električni bicikli Bike Centra Rabac. Među vozilima svakako se ističe električni mini-shuttle, popularna „Karocela“, koja će toga dana besplatno i promotivno prometovati ulicama Podlabina od 8:30 do 10:00 sati na relaciji Kature (stanica nakon jaslica) – Poligon Kature – Tržnica i natrag.

Od samoga jutra na trgu će se odvijati razne aktivnosti kao što je besplatna kazališna predstava Teatra Naranča za stotinjak predškolaca i prvašića labinskog vrtića i osnovnih škola, a do lokacija odigravanja predstave odlazit će se pješice, u organiziranoj šetnji s odgojiteljicama i učiteljicama. Učenici 2. – 4. razreda imat će priliku sudjelovati u tematskim likovnim radionicama pod vodstvom profesorice likovnog odgoja Nicol Načinović. Kreativno izražavanje na temu mobilnosti povezat će sa šetnjom od svoje škole do mjesta održavanja radionice na otvorenom. Većina aktivnosti na trgu započinje u 9 sati.

Grad Labin sa podružnicom Sindikata umirovljenika Labin organizira i mjerenje tlaka i kontrolu šećera u krvi na Trgu labinskih rudara od 9:00 do 11:00 sati.

Osim na Trgu labinskih rudara, predstava će se istoga dana održati i na Trgu Kature za predškolce i prvašiće područnih škola Kature i Vinež, te centralnog vrtića i vrtića Vinež.

U organizaciju „Dana bez automobila“ uključeni su Grad Labin, gradske tvrtke 1. Maj, Vodovod Labin, Labin 2000, Bike Centar Rabac, osnovne škole i vrtići, Sindikat umirovljenika Labin, Turistička zajednica Grada Labina, udruga Labin Zdravi grad, Pozzo caffe bar, udruga Alfa Albona.

U slučaju lošeg vremena aktivnosti se otkazuju.

Trg labinskih rudara bez obzira na vremenske prilike ostaje zatvoren od 8:00 do 15:00 sati.

europski tjedan mobilnosti predstava dan bez automobila