U Općini Kršan se kradu bakrene žice

U Općini Kršan se kradu bakrene žice

25.11.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

KRŠAN - Može li vas u vremenu kada se dugoprstići noću ne libe maznuti ni stroj za razminiranje težak 36 tona začuditi krađa bakrene žice iz vinograda, pa bio on tik do kuće, na samo 50-ak metara od glavne prometnice u srcu Kršana?

Žaka Fonovića i Iride Vidaković, brata i sestru koje je snašla ova nevolja, drznici su višestruko ražalostili: em im je upropašteno novčano ulaganje i silan trud, em im počinje biti bjelodano da su, nakon ovakvih noćnih operacija, i u manjim sredinama pasali dani otvorenih vrata.


Štetu je zapravo primijetio susjed kojem su također napravili inventuru u brajdama, kolikogod netko naivan mislio da ona počinje i završava trgadbom. Bilanca? Lopovi su skinuli gotovo kilometar i pol žice za koju bi na otkupu, procjenjuje Fonović, mogli dobiti oko tri tisuće kuna.


- Ovo je škifo! Još samo fali da počinju skidati žice s dalekovoda. Pozvali smo vas jer želimo upozoriti susjede da pripaze, jer vinogradi su sada uglavnom pusti. Ma, treba imati hrabrosti pa i strpljenja za ovakvu akciju: žica se morala cvikati svakih nekoliko metara, sigurno su bila četvorica-petorica. Policija, koja je bila na uviđaju, lako bi mogla ući u trag lopovima, s obzirom na to da će ukradeno sigurno završiti na otpadu, nadopunjuju se brat i sestra.

I. R.

vinograd Iride Vidaković trs gospodarstvo krađa bakrena žica lopovi Žak Fonović