U NK Rudar slažu igračku križaljku za novu sezonu

U NK Rudar slažu igračku križaljku za novu sezonu

7.7.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

U očekivanju sjednice Skupštine kluba koja je na rasporedu 11. srpnja i koja bi trebala iznjedriti nove ljude u upravi Nogometnog kluba »Rudar«, Labinjani polako slažu igračku križaljku za novu nogometnu sezonu. Najprije je, nakon odlaska trenera Ljube Vilića mlađeg, za novog kormilara postavljen Nino Kos koji će zasigurno uvesti mnogo novina u seniorsku momčad.

Najprije si je izabrao pomoćnika profesora Ratka Benazića, koji je jedan od najiskusnijih stručnjaka na Labinštini. Nakon toga, Labinjani su nakon dugog niza godina dobili i sportskog direktora, a to je postao dosadašnji trener seniora Ljubo Vilić.

No pred njim je težak zadatak, a to je formiranje igračkog kadra za novu sezonu. Goruće je pitanje vratara jer se zasad ostalo samo na mladom Aničiću, te Brali koji je završio juniorski staž. Dosadašnji kapetan momčadi Mauricio Batelić zbog povrede ramena prestaje s vratarskom aktivnošću, a to zbog godina čini i Mirko Prskalo. Čelnici kluba razgovarali su s nekolicinom vratara s istarskog i riječkog područja, poput Radulovića, Šarenca i Rakovića, ali rješenje zasad nije pronađeno. Što se ostalih igrača iz prošlogodišnje momčadi tiče, siguran je odlazak Gorana Parackog koji se vratio u »Rijeku«, a odatle je proslijeđen u »Karlovac«. Ševko Okić započinje pripreme s »Istrom 1961«, dok je upitan status također pulskih igrača na posudbi u Labinu Tomasa Černjula i Zorana Kovačevića. Černjul je i u najozbiljnijim kombinacijama za prelazak u »Jedinstvo Omladinac«.

 

Upravo momčad iz Nedešćine u svojim redovima želi vidjeti još nekoliko labinskih igrača, poput D. Černjula, Mulahalilovića i Lepinjice. Igor Šarin je pak u ovim trenucima između »Raše 1938« i »Rudara«. S druge strane, klub je počeo pregovore s nekim igračima s labinskog i istarskog područja da na najbolji mogući način popuni rupe koje su nastale. Imena se zasad drže u tajnosti, a sve bi trebalo biti poznato do početka priprema koje počinju u četvrtak.

R. FONOVIĆ

 

Foto: Na popisu želja Ervin Radulović 

NK Rudar nogomet Ratko Benazić Ljubo Vilić sezona trening Nino Kos