U nedjelju u Rapcu Festival kvarnerskog škampa: Vrhunske delicije uz odličnu glazbu

U nedjelju u Rapcu Festival kvarnerskog škampa: Vrhunske delicije uz odličnu glazbu

22.5.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U nedjelju 28. svibnja 2023. godine održati će se gastro manifestacija Festival kvarnerskog škampa na rivi u središtu Rapca u vremenu od 18 sati do 23 sata.


Vrhunske delicije od kvarnerskog škampa ulovljenog od strane ribara članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Alba za Vas će pripremati lokalni ugostitelji, a na meniju će se naći rižoto sa škampima, palenta u buzari od škampa, domaća tjestenina sa škampima, a tu su i razne salate od folpi, sipe i ostalih riba i školjki iz našeg mora.


Ovogodišnji gost kuhar je Hrvoje Hrvatin koji će održati edukativnu kulinarsku radionicu na temelju recepata iz edukativne knjižice o kvarnerskom škampu koja se izradila posebno za ovu prigodu.


Od prvog izdanja Festival kvarnerskog škampa naglašava važnost izvrsnosti lokalnih namirnica te će tako posjetitelji uz kvarnerske škampe moći kušati vina nagrađenih vinara te pivo lokalne craft pivovare.


Festival kvarnerskog škampa osim morskih poslastica, vrhunskih vina, donosi i glazbene poslastice; TBF Acoustic tour, te Mangroove. Mangroove će zagrijati atmosferu u sastavu Željka Veverec, vokal, Toni Starešinić na klavijaturama, Silvio Bočić na bubnju i Leo Beslać, na čak tri instrumenta, klavijaturama, flauti i bas gitari.


Za kraj, TBF će začiniti Festival kvarnerskog škampa hitovima u akustičnoj verziji koji na poetičan, harmoničan i jednostavan, ali uvijek inovativan način komentiraju društvenu svakodnevicu ili donose intimne priče u čijim motivima se prepoznaju mnogi.


Festival od samog začetka posebnu pažnju pridaje održivosti te će se na manifestaciji koristiti biorazgradivi pribor, višekratne čaše te će Vodovod Labin osigurati vodu iz javne vodoopskrbe.


Projekt Festival kvarnerskog škampa 2023. je prijavljen na natječaj FLAG-a Alba iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu, a nositelj projekta je Turistička zajednica Grada Labina.


Ovaj događaj sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.


FLAG/LAGUR Alba

flag lagur alba festival kvarnerskih škampa škampi rabac