U nedjelju u Rabac stiže rekordan broj biciklista iz cijele Europe

U nedjelju u Rabac stiže rekordan broj biciklista iz cijele Europe

12.9.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Rabac će ovog vikenda ponovno biti domaćin atraktivne međunarodne MTB utrke Valamar Terra Magica. Utrku, koja ove godine u Rabac dovodi rekordan broj biciklista, na današnjoj su konferenciji za medije u Sundance Beach Clubu u Valamar Collection Girandella Resortu predstavili direktor utrke Mario Pustijanac iz KBBXS Adrenaline, Matthias Grick, profesionalni vozač iz Austrije, Radmila Paliska Kos, direktorica TZ Labin - Rabac i Toni Hrvatin, voditelj destinacijskih proizvoda u Valamaru.

 

Brdski biciklisti, profesionalci i rekreativci, okupljaju se svake godine na utrci Valamar Terra Magica kako bi iskoristili jedinstvenu priliku i na biciklu istražili ljepote istarske obale. U nedjelju je tako na rasporedu MTB XC maraton ujedno i XCM kup Hrvatske te UCI C3 kategorija s tri staze na raspolaganju: 20, 50 i 72 km. Start utrke je u 10.30 sati s trga TUI Family Life Bellevue Resorta gdje će u 15.30 biti i proglašenje pobjednika utrke te proglašenje pobjednika kupa Hrvatske i dodjela nagrada.

Inače, Terra Magica je jedna od tradicionalnih utrka koje su postavile Istru na mapu brdskog biciklizma. Započela je kao etapna utrka u okolici Poreča i Pazina, zatim se selila po Istri, a naposlijetku ustalila u Rapcu, u formi MTB maratona. Drugi put zaredom utrku organizira medulinski klub Adrenalina, prekaljeni organizator biciklističkih utrka, a glavni sponzori su Turistička zajednica Labin - Rabac i Valamar Riviera koja i osigurava smještaj sudionika u objektima u Rapcu.

 

 „Valamar Terra Magica je kroz godine svog održavanja postala odličan promotor cikloturizma, a rekordan broj vozača, i veliki broj jakih vozača među njima, dokaz je da smo na pravom putu. I ove godine smo pripremili staze za profesionalce i rekreativce i želja nam je sudionicima pružiti kvalitetno organiziranu i nezaboravnu utrku na koju će se rado vraćati“, ispričao je direktor utrke Mario Pustijanac iz KBBXS Adrenaline i dodao kako mu je velika želja da Valamar Terra Magica postane jaka i jedinstvena utrka. A Terra Magica već to i jest. Barem ako je suditi po vozačima koji u njoj sudjeluju.

 

Matthias Grick, profesionalni austrijski biciklist, kao vozač Valamar tima ove godine u Hrvatskoj vozi jake utrke poput Kamenjak Rocky Traila, Valamar Terra Magice i Mitas 4 Islands.

„Imate odličnu konfiguraciju staza, prekrasno more, odličnu klimu i divni ste domaćini. Zato sa  svojim kolegama i prijateljima iz Austrije uvijek rado dolazim u Hrvatsku. S Valamarom često surađujem u kontekstu bike turizma i organizacije training kampova u njihovim destinacijama, a upravo u Rapcu organiziramo trening kamp s mojim klijentima iz Austrije. Finalni dan kampa sudjelujemo u utrci. Jako se veselim utrci i nadam se što boljem rezultatu. Plan mi je završiti među top 10“, rekao je Grick danas u Sundance Beach Clubu.

 

 

 

TZ Grada Labina snažno podupire manifestacije kao što je Valamar Terra Magica, jer su one najbolji način promocije destinacije. 

 

„Nastojimo destinaciju Rabac profilirati kao poželjno outdoor odredište, a cikloturizam je svakako jedan od jačih segmenata u kontekstu outdoor turizma u Rapcu. U destinaciji se aktivno radi na uređenju bike staza, a bilježimo i sve veći broj bike gostiju na razini destinacije”, istaknula je direktorica TZ Labin - Rabac Radmila Paliska Kos.

 

A Valamar Riviera je zajedno s lokalnom zajednicom aktivno uključena u razvoj bike turizma u destinaciji Labin - Rabac.

 

„Smatramo da su glavne poluge za razvoj bike turizma kreacija sadržaja i ponude za cikloturiste. Tako smo u suradnji s našim partnerima pokrenuli projekte poput Bike Centra Rabac i Bike Parka Rabac te cijeli niz trening kampova, suradnje s bike industirijom u kontekstu organizacije velikih retailer evenata u Rapcu i potpore raznim bike manifestacijama poput Valamar Terra Magice i Tour of Croatia. Ponosni smo sponzori utrke Valamar Terra Magica i ovim putem bih zaželio sreću svim sudionicima“, zaključio je na današnjem predstavljanju utrke Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskih proizvoda u Valamaru.

 

Više informacija o utrci dostupno je na službenoj web stranici www.vtm.bike i Facebook stranici Valamar Terra Magica.

tzg labin valamar terra magica terra magica biciklizam