U nedjelju u podne počinju Prosinačke svečanosti

U nedjelju u podne počinju Prosinačke svečanosti

28.11.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Prosinačke svečanosti u Labinu počet će u nedjelju u podne svečanim otvaranjem klizališta kod Osnovne škole Matija Vlačića, potvrđeno je na konferenciji za novinare koju je u Maloj vijećnici sazvao gradonačelnik Tulio Demetlika sa suradnicima.

Budući da je klizalište novi i stoga najzanimljiviji događaj ovogodišnjih božićno-novogodišnjih manifestacija, šator u kojemu je smješteno bit će centar svih okupljanja, a Velesajam, tvrtka koja ga organizira, nositelj programa nazvanog Ledena čarolija.

Sastojat će se od mnoštva priredbi, predstava i koncerata i stoga će se definirati tjedno, objasnio je direktor Dragan Balaban. Uz Balabana novinarima su se obratili njegovi glavni suradnici u Prosinačkim svečanostima, predstavnici udruga Alfa Albona i Sv. Vinko Paulski, Udruženja obrtnika Labin i Pučkog otvorenog učilišta.

Događaji u šatoru koji se već sada mogu najaviti su iznenađenje za svečanost otvaranja i Božićni sajam s 15 izlagača od početka do zatvaranja 29. prosinca te dvije radionice Udruge za mlade Alfa Albona.

POU će 8. prosinca održati dvije kino projekcije, u 11 sati prikazat će se film za djecu "Ernest i Celestina", a u 19 sati film "Djeveruše pod gasom". Udruga Sv. Vinka Paulskog imat će jednu prodaju božićnih kolača u svrhu nabavke hrane za potrebite.

U šatoru će se također održati glavni susret djece sa Sv. Nikolom i Djedom Mrazom, odnosno podjela božićno-novogodišnjih paketa.

Svoj glavni prilog Prosinačkim svečanostima Udruženje obrtnika dat će 23. prosinca Na Trgu labinskih rudara gdje će organizirati besplatan blagdanski ručak. (R. SELAN)     

Labin klizalište manifestacija POU Sv. Nikola Djed Mraz Trg labinskih rudara šator događaji Udruženje obrtnika Velesajam Ledena čarolija Prosinac