U nedjelju u Plominu tradicionalna Bela nedeja

U nedjelju u Plominu tradicionalna Bela nedeja

29.9.2022. // Kršan.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U  nedjelju, 2. listopada u Plominu se i ove godine tradicionalno obilježava  Bela nedeja. Nedjeljno događanje započet će  misnim slavljem u Župnoj crkvi Blažene Djevice Marije u 10 sati, a program počinje  u 11 sati nastupom KUD-a Zlatela iz Kršana te nastupom djece iz Dječjeg vrtića Kockica. Od 12 sati Istra Inspirit priređuje predstavu “Kontići, čuvari šume” i zabavu za najmlađe na plominskoj lombordi. U interaktivnoj dječjoj radionici  najmlađi posjetitelji kroz igru i zabavu upoznati će se s istarskim biljnim i životinjskim svijetom, mitovima i legendama, a otkrit će i što je istarsko blago. Bit će tu i kviz znanja u kojemu će svatko moći provjeriti naučeno kroz istarski memory i igre puzzlama.

 Osim mladog vina, kojemu je manifestacija i posvećena, na plominskom trgu očekuje Vas  bogata gastronomska ponuda tradicionalnih jela i degustacija vina lokalnih vinara uz kupnju degustacijske čaše, a za poslijepodnevnu zabavu zadužen je Šajeta. U sklopu zabavnog programa na plominskim će ulicama nastupiti i učenici Osnovne glazbene škole “Matka Brajše Rašana” iz Labina. Udruga žena „Mendula“ iz Sv. Nedjelje pripremiti će fritule, a sve u sklopu humanitarne akcije za kupnju fiksnog mamografa za labinski Dom zdravlja.

Plominski trg na jedan dan postaje pravi sajmeni plac na kojem će lokalni proizvođači ponuditi autohtone proizvode. Tradiciju plominskog kraja predstaviti ćemo kroz izložbu čentrina i starih fotografija. Parking je osiguran kraj mjesnog groblja.

U Plomin Luci Sportsko ribolovno društvo Plomin priredit će natjecanje u udičarenju.

 Dođite i budite dio Bele nedeje u Plominu.

plominska bela nedelja plomin pučka fešta