U Labinu se otvara prvi Humana Nova sortirng centar i skladište u Istri

U Labinu se otvara prvi Humana Nova sortirng centar i skladište u Istri

6.11.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Socijalna zadruga Humana Nova Istra poziva Vas na svečano otvorenje prvog Humana Nova sortirnog centra i skladišta u Istri koje će se održati dana 07. studenog 2017. s početkom u 12 sati na adresi Rudarska ulica 3 (na "Pijacalu" pored zgrade komunalnog poduzeća 1 Maj d.o.o.)

  

Humana Nova Istra je socijalna zadruga koja je osnovana 2017.godine s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom te osoba iz marginaliziranih socijalnih skupina u sektoru prikupljanja, sortiranja i prodaje rabljenog tekstila, tekstilne odjeće i obuće.

Iako je zapošljavanje pripadnika marginaliziranih skupina u Hrvatskoj, pa tako i u Istri, još u začecima, u našem Centru tijekom 2018. godine planiramo zaposliti ukupno 6 radnika/ice, od čega 4 osobe s invaliditetom.

 

Radove na sanaciji i opremanju zgrade sortirnice i skladišta financirao je Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u ukupnom iznosu od 150.000,00 kn.

Ovaj društveno-poduzetnički poduhvat nesebično su podržali Grad Labin i Komunalno poduzeće 1. Maj d.o.o., dok su nam u realizaciji projekta pomogle brojne fizičke i privatne osobe s područja Labinštine i Istarske županije.

 

 

humana nova zadruga sorting tekstil osobe s invaliditetom