U Labinu izgledno kopiranje županijske koalicije IDS-a i SDP-a

U Labinu izgledno kopiranje županijske koalicije IDS-a i SDP-a

15.11.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

LABIN - »Nema razloga za ikakvu avanturu jer smo zadovoljni suradnjom sa SDP-om«, poručuje labinski gradonačelnik Tulio Demetlika nakon sklopljenog sporazuma ove dvije stranke na županijskoj razini. Potvrdio nam je pritom da je on najizgledniji IDS-ov kandidat za gradonačelnika te da je vrlo izvjestan dogovor s ovdašnjim socijaldemokratima.

Bila bi to potvrda ljubavi koja traje otkako je razvrgnuta koalicija SDP-a i Hrvatske stranke umirovljenika, za koje je prvi čovjek Grada bio SDP-ovac Bruno Hrvatin. Ovime bi za »crvene« praktički bilo rezervirano mjesto zamjenika gradonačelnika, budući da će se birati u paketu.
Valdi Gobo, predsjednik labinskog SDP-a, ne odbacuje mogućnost predizbornog paktiranja sa »zelenima«, no napominje da su oni ipak nacionalna stranka, čijim je ograncima ostavljena samostalnost u odlučivanju.
- Nismo skloni pošto-poto slijediti županijski primjer, ali ćemo sve definirati kroz dva tjedna, napominje Gobo. Kaže da bi njihovog kandidata za gradonačelnika trebalo tražiti između njega, Danijela Mohorovića, Jasmine Gruičić te aktualne dogradonačelnice Liliane Vale.
Umirovljenici će o svom adutu za gradonačelnika, predvođeni predsjednikom Klaudijom Korvom, odlučivati, kako doznajemo, idućeg tjedna, a HDZ-ovci će se između predsjednika Nenada Boršića, vijećnika Silvana Vlačića i Ivice Kralja odlučiti tek u siječnju. Vijećnik Ivan Stanić (HNS), koji je mandat zaslužio kao nositelj nezavisne liste pet stranaka, najavljuje, pak, povlačenje iz politike zbog bolesti.


Od svježih snaga zasad se pojavila tek udruga Nova snaga - Forza nuova, čiji je predstavnik Wiliam Negri nedavno najavio samostalan izlazak na lokalne izbore.

I. RADIĆ

politika koalicija lokalni izbori izbori Demetlika Ivan Stanić IDS SDP izbori2009