U Labinu danas praznik pjesništva

U Labinu danas praznik pjesništva

12.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

(ton – stihovi). Pjesnici dakle danas vladaju Labinom, a sve to u organizaciji Grada Labina i Udruge Kultura snova i 4. Međunarodnog pjesničkog festivala "Kao čvorom more na dlanu vezan stihom". Prvi dio programa odvijao se u gradskoj Loži, gdje su nakon prigodnih riječi dobrodošlice i pozdrava pjesnici čitali svoju poeziju.

 

A pjesnike je u ime domaćina Grada Labina pozdravila zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan kazavši kako je Labin grad sporta i umjetnika: (ton – Eni Modrušan). Labin se kao jedan od domaćina festivala, koji se još održava u Puli, Pazinu i Rovinju, sam nametnuo, a sve to zahvaljujući ponajprije Nedi Milenkovski, rekao je predsjednik Udruge Kultura snova Zdravko Odorčić, ali i ne samo zbog toga već: (ton – Zdravko Odorčić).  

A kao suurednik „Merlića od ca“ o zbirci kaže: (ton – Zdravko Odorčić 1). Na festivalu se okupilo 95 pjesnika, a on je prije svega veli Zdravko Odorčić: (ton – Zdravko Odorčić 2).  U 16 sati u Velikoj vijećnici Grada Labina održat će se promocije zbirke pjesama Zdenka Jelčića "Sponzoruša u Parizu" i Zdravka Odorčića "Čuvam te ispod kože", a u 17,00 sati slijedi svečano predstavljanje zajedničke zbirke labinskih autora "Merlići od ca" pisane labinskom cakavicom. Zašto se zbirka zove baš „Merlići od ca“ pojašnjava njezina urednica Neda Milenkovski: (ton – Neda Milenkovski). U zbirci je zastupljeno 27 autora.

 

Foto: Radio Labin

 

 

zdravko odorčić poezija loža gradska loža pjesnici labin nada milenkovski merlići