U INK-u u Puli održan predizborni sabor IDS-a

21.10.2007. // T - portal // Objavljeno u kategoriji Politika

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić na večerašnjem(20.10.) predizbornom saboru stranke, održanom u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, rekao je kako je "Istra kakva je danas, pravi politički čimbenik priznat i poznat u cijeloj Europi ponajviše zahvaljujući politici IDS-a" .

Po njegovim riječima - "da Istra nije otvorila sve one političke teme koje je hrabro otvarala devedesetih godina - pitanje je kakva bi Hrvatska bila".

"Već je tada IDS govorio o Europskoj uniji, decentralizaciji, antifašizmu te o ostalim temama koje su bile zabranjene u tim godinama", ustvrdio je Jakovčić, dodavši kako je "takav IDS i danas potreban Istri" te da "upravo iz tog razloga građani u Istri nemaju razloga prihvatiti neku drugu političku opciju".

"IDS je zaustavio hrvatski nacionalizam, srpski šovinizam, talijanski iredentizam i slovenske apetite i nije dopustio da se mješaju u način i kulturu življenja u Istri", ustvrdio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Također je poručio SDP-u da je "IDS spreman poduprijeti Vladu lijevog centra jedino ako će u prvih sto dana vladanja promijeniti sve zakone koje IDS ne želi", dodavši da "IDS-u fotelje nisu potrebne".

"HDZ-u pak poručujem kako ćemo ih bez obzira na njihove optimistične prognoze pomesti u Istri", zaključio je Jakovčić.

Potpredsjednik IDS-a i nositelj liste u 8. izbornoj jedinici, Damir Kajin, kazao je kako će ova stranka učiniti sve da nakon parlamentarnih izbora 25. studenoga dođe do promjene vlasti.

Po njegovim riječima "temeljno pitanje i nije tko će dobiti izbore, nego što će biti s Hrvatskom, odnosno što može HDZ a što može SDP".

"Ne može jedina razlika između tih dviju stranaka biti samo tko je, a tko nije pušio marihuanu", izjavio je Kajin, dodavši kako se "Hrvatska konačno mora istrijanizirati".

Rekavši kako je Hrvatska umorna od plašenja građana novim porezima, potpredsjednik IDS-a Damir Kajin je naglasio da se IDS protivi Jurčićevom prijedlogu poreza na imovinu jer je to "porez na sirotinju".

IDS Istra izbori politika skup