U Holcimu obilježen Dan otvorenih vrata

U Holcimu obilježen Dan otvorenih vrata

27.9.2013. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnu jučer je  održan 18. Holcimov Dan otvorenih vrata. Tema ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata bili su Holcimovi proizvodi, a održan je  pod sloganom „Hej majstore, gradiš?“.  Govoreći na otvaranju direktor Holcima Alan Šišinački kazao je kako se tvrtka nalazi u teškoj situaciji, pa stoga Dan otvorenih vrata nije održan prije ljeta, kao što je to dosad bio običaj, ali da ipak, zahvaljujući prije svega zaposlenicima nisu željeli prekinuti ovu tradiciju dugu 18 godina: (ton – Alan Šišinački).

Holcimovce i njihove goste pozdravila je i načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein, kazavši kako je Holcim vrlo važan gospodarski subjekt Općine Raša jer zapošljava više od 200 ljudi. Bez obzira na gospodarsku krizu, ustvrdila je općinska načelnica i sama još uvijek Holcimova zaposlenica: (ton – Glorija Paliska Bolterstein). Na Danu otvorenih vrata bio je i labinski  gradonačelnik Tulio Demetlika koji je u pozdravnoj riječi istaknuo važnost koju Holcim ima i imat će za lokalnu zajednicu: (ton – Tulio Demetlika). Na Dan otvorenih vrata stigla je biciklima i delegacija Holcimovih zaposlenika iz Slovačke u kojoj je sadašnji direktor Holcima Hrvatske Alan Šišinački osam godina bio na rukovodećem mjestu.

Prije službenog otvaranja Dana otvorenih vrata u Holcimov menađment je o teškoj situaciji u kojoj se trenutno nalazi i planovima kako opstati na tržištu i dalje se razvijati, razgovarao i s istarskim županom Valterom Flegom, koji im je kako je prenio Šišinački, dao punu podršku.  Nakon obilaska tvornice održana je i panel rasprava na temu „Lokalni potencijal – lokalni razvoj“, a zatim je održana i pučka fešta Sekovanje i srdela party.

 

holcim besplatna reklama dani otvorenih vrata