U akciji prometne policije na D66 Vozilići - Brestova na tzv. Plominki nije bilo utvrđenih prekršaja

U akciji prometne policije na D66 Vozilići - Brestova na tzv. Plominki nije bilo utvrđenih prekršaja

8.3.2021. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda, od 5. do 7. ožujka, na području PU istarske evidentirano je 13 prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama i 1deset nesreća s materijalnom štetom. Jedna je osoba teže ozlijeđena u prometnoj nesreći, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. U dvije prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.


Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 473 vozača i vozila te su iz prometa isključili 13 vozača i osam vozila, a utvrdili su ukupno 247 prekršaja, od kojih izdvajamo:

nepropisna brzina – 86 prekršaja

nekorištenje sigurnosnog pojasa – 42 prekršaja

upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 12 prekršaja

korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 46 prekršaja

ostali prekršaji – 61 prekršaj

 

Dvojica vozača tijekom vikenda dobila su novčane kazne od 10.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljana motornim vozilima B kategorije. Naime, 5. ožujka oko 23.05 sati, policija je u Tršćanskoj ulici zaustavila 39-godišnjaka koji je upravljao automobilom Audi, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1.62 promila. Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštita mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci. U nedjelju, 7. ožujka oko 00.11 sati, policijski službenici su u Medulinskoj ulici zaustavili 38-godišnjaka, koji je upravljao Citroenom, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.53 promila, radi čega mu je izrečena novčana kazna od 10.000 kuna i zaštita mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseca.


Što se tiče prekoračenja brzine, 5. ožujka oko 19.17 sati, policijski službenici su na Istarskom ipsilonu zaustavili 31-godišnjeg talijanskog državljanina, koji je upravljao Porscheom, talijanske registarske oznake,  brzinom od 161 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od  5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana. Istu kaznu dobio je 53-godišnjak, kojeg su istog dana oko 19.46 sati policijski službenici zaustavili, također na Istarskom ipsilonu, kako upravlja Mercedesom, pulske registarske oznake, brzinom od 167 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h.


Kao što je bilo i najavljeno, policija je u nedjelju, 7. ožujka od 14 do 18 sati, na državnoj cesti D66 Vozilići – Brestova, provela prometna akcija kontrole vozača mopeda i motocikla. Za vrijeme trajanja akcije policijski službenici kontrolirali su 26 vozača motocikla i nije bilo utvrđenih prekršaja.

policija akcija pp labin d66 plominka vozilići - brestova