Tvrtka Carel otvara pogon u Poduzetničkoj zoni Vinež - moguće je zapošljavanje dijela radnika Benettona

Tvrtka Carel otvara pogon u Poduzetničkoj zoni Vinež - moguće je zapošljavanje dijela radnika Benettona

20.2.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Na današnjoj konferenciji za medije, labinski gradonačelnik Tulio Demetlika, direktor talijanske tvrtke Carel, Luigi Rossi Luciani i direktor investicija iste tvrtke Luca Buia, obavijestili su javnost kako su na samom kraju pregovora o preuzimanju pogona tvrtke Benetton u Poduzetničkoj zoni Vinež, a koja zatvara pogon krajem lipnja ove godine.

 

Direktor tvrtke Carell, Luigi Rossi Luciani, kojoj je sjedište u Padovi, potvrdio je da su pregovori s Benetton pred samim sklapanjem ugovora, koji bi se potpisao za maksimalno dva tjedna, te bi time Carel postao vlasnikom pogona. Carel je tvrtka koja se bavi proizvodnjom elektroničkih proizvoda i instrumenata koji se koriste, pri ugradnji i kontroli, sistema za grijanje  i hlađenje, te kod sustava koji kontroliraju uštede energije. Svoje pogone imaju diljem svijeta u Italiji, Kini, Brazilu i Sjedinjenim američkim državama i ovo bi bio prvi takav pogon u Hrvatskoj. U njima zapošljavaju ukupno 1.050 radnika.

 

„Zahvaljujem gradonačelniku i gradskoj upravi na susretljivosti, a što je bilo presudno da naš pogon otvorimo u Labinu. Mi već 2-3 godine imamo namjeru pokrenuti pogon u Hrvatskoj, obišli smo i dva tri grada u Hrvatskoj, ali Labin nam je najzanimljiviji. Još nam je draže što ćemo moći ponuditi radna mjesta i dijelu radnika koji gube svoja radna mjesta u Benettonu, jer iako nam u prvu ruku trebaju elektroničari, želimo zaposliti i dio žena iz Benettona, koje će nam biti potrebne u procesu sklapanja naših proizvoda“, rekao je Luigi Rossi.

 

Napomenuli su da kada proizvodnja krene punim kapacitetom imat će potrebu za stotinjak zaposlenih, a ukoliko se pregovori s Benettonom uspješno dovrše proizvodnja bi mogla krenuti do kraja 2015. godine. Informirali su i kako su ovog tjedna posjetili i ravnatelja te voditelja elektro smjera u Srednjoj školi Mate Blažine, s kojom žele suradnju upravo radi budućih kadrova koji će im biti potrebni. Školi su ponudili programe i opremu te ih pozvali u posjet pogonu u Italiju.

 

Gradonačelnik Labina Tulio Demetlika izrazio je zadovoljstvo suradnjom s tvrtkom Carel i vjeruje da će pregovori oko preuzimanja objekta uspješno biti zgotovljeni na zadovoljstvo građana Grada Labina koji će tamo naći svoje zaposlenje.

 

benetton gospodarstvo carel rad radni odnos