Turistička zajednica Labina izradila „kućni red“ za iznajmljivače

Turistička zajednica Labina izradila „kućni red“ za iznajmljivače

1.4.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Na jučer održanoj Skupštini Turističke zajednice Grada Labina jednoglasno je usvojen financijski izvještaj za 2009. godinu. Ukupni prihodi prošle godine ostvareni su u visini 3,2 milijuna kuna ili 4% više od plana. Prihodi od boravišne pristojbe ostvareni su 4% više od plana, prihodi od turističke članarine tri posto više od plana dok su ostali prihodi također viši od plana i to za 59%. Poslovi u funkcionalnom marketingu 2009. izvršeni su kako je planirano, izostao je jedino posjet konkurentskoj destinaciji te je otkazana jesenja regata krstaša. Ostvareni višak u visini 1,1 milijun kuna koji se akumulirao posljednjih par godina, odlukom vijeća Turističke zajednice koristiti će namjenski. Primjerice ove je godine iz tih sredstava izdvojeno 150 tisuća kuna za uređenje sunčališta u Rapcu.

 

Razmatrajući osnovne pokazatelje turističke sezone na području Turističke zajednice Grada Labina prošle je godine zabilježen boravak 180.271 gosta što je 3,5% više nego 2008. godine. Tradicionalno, na našem području najbrojniji su gosti iz Njemačke, slijede ih gosti iz Austrije te gosti iz Češke. Paliska Kos izdvojila je da pripreme za 2010. godinu idu prema planu. Trenutno je u Rapcu otvoreno šest hotela, tri u vlasništvu Maslinice te tri Valamarova hotela. Prema trenutnom stanju bookinga za uskršnje blagdane realizirati će se oko 8.800 noćenja.

 

Turistička zajednica Grada Labina ove je godine, između ostalog, ušla u projekt izrade „Kućnih redova“ za privatne iznajmljivače. Formirana radna grupa formulirala je tekst koji je kasnije preveden i na tri svjetska jezika. Tiskano je tisuću primjeraka, a iznajmljivači, koji će bit obaviješteni putem turističkih agencija, dužni su ih podići u uredu Turističke zajednice. Direktorica Turističke zajednice Grada Labina, Radmila Paliska Kos izdvojila je kako će i tim projektom biti podignuta kvaliteta usluge na veći nivo.

noćenje apartmani iznajmljivanje privatni smještaj tz labin kućni red radmila paliska kos